Szélestörzsű géptípus, az Airbus A330-300-as bevezetésére készül Tel Aviv-i járatán az Iberia. A spanyol nemzeti légitársaság április 1-jétől állítja be az útvonalra a flotta 278 üléses típusát, amelynek köszönhetően mintegy 32%-kal emelkedik az útvonal kapacitása a nyári időszakban.

Az A330-300-as Economy osztálya. (Fotó: Iberia) | © AIRportal.hu

Az A330-300-as Economy osztálya. (Fotó: Iberia)

A spanyol légitársaság a heti tizenhárom Tel Aviv-i járata közül először kettőt, majd szeptembertől hármat ad át a flotta legnagyobb két-hajtóműves típusának. A többin továbbra is a keskenytörzsű A319-esek fognak közlekedni, de az Iberia máris jelezte, amint rendelkezésre állnak az újonnan érkező nagygépeik, készek az útvonalat kizárólag szélestörzsű típussal teljesíteni.

A oneworld-tag légitársaság azzal indokolta döntését, hogy a Tel Aviv – Madrid viszonylaton az utasok jelentős többsége, mintegy 70%-uk veszi igénybe az Iberia csatlakozásait. Ezeknek a fele pedig hosszú távú járatra, Latin-Amerika, valamint Észak-Amerika irányába, ezért megéri nekik, hogy a legújabb kabintermékeikkel ellátott A330-ast állítsák szolgálatba.

Az Iberia tájékoztatása szerint hálózatuk 24 hosszú távú járatukra, illetőleg azzal elérhető célpontjukra kínál csatlakozást a Tel Avivból érkező utasaiknak Madridon keresztül, például Buenos Airesbe, Bogotába, Mexikóvárosba, Montevideóba, Panamába, São Paulóba, vagy az Amerikai Egyesült Államok városaiba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Airbus A330-300-as leszállás közben. (Fotó: Iberia) | © AIRportal.hu

Airbus A330-300-as leszállás közben. (Fotó: Iberia)

A Tel Aviv-i járat kiemelt jelentőségét bizonyítja, hogy az Iberia ezen a viszonylaton olyan A319-esekkel közlekedik, amelyek teljes értékű, a hosszú távon közlekedő gépekéhez hasonló business ülésekkel vannak ellátva. Az Iberia ezen, Business Club megkülönböztető nevet is viselő A319-esei összesen 116 (14+102) ülésesek, szemben a hagyományos székezésű 118 (34+84) üléses változatokkal.

Az Iberia-flottában jelenleg összesen 8 darab A330-300-as áll rendelkezésre, de a légitársaság számára az Airbus idén kezdi el szállítani azt az ugyancsak 8 darab A330-200-ast, amelyek rendelése tavaly szeptemberben került véglegesítésre. 2020-ig bezárólag pedig 8 darab A350-900XWB is érkezik a madridi bázisra.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!