Megduplázódik a Qatar Airways közvetlen ausztráliai járatainak száma, miután a légitársaság meghirdette a legújabb, Adelaide városába közlekedő napi rendszerességű járatát. A jövő májustól induló új útvonal a flotta új generációs A350-eseivel lesz kiszolgálva, a típust elsőként ausztráliai célpontra állítva.

Kapcsolódó cikk, előzmény Beveszi Sydneyt a Qatar Airways

A katari A350-900-asok kétosztályos fedélzetttel, összesen 283 utas szállítására alkalmasak. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

A katari A350-900-asok kétosztályos fedélzetttel, összesen 283 utas szállítására alkalmasak. (Fotó: Airbus)

Melbourne és Perth, jelenleg e két ausztrál nagyváros az, amelyeket a Qatar Airways dohai bázisáról átszállás nélkül el lehet érni. 2016 tavaszától azonban máris kétszer ennyi úti cél áll rendelkezésre a katari légitársaság utazóközönsége számára, mert a szeptemberben megszületett kormányközi megállapodás alapján újabb járatok nyitására nyílt lehetőség.

A szerződés alapján a Qatar Airways elsőként a múlt hónap végén Sydney városát hirdette meg, ahová március 1-jétől lesznek járatok. A flotta Boeing 777-300ER gépei naponta fognak repülni, nem mellesleg igen kedvező csatlakozást kínálva a budapesti járattal is, amely mind a ki-, mind a beutazó forgalomnak egy új opcióval színesíti a választékot. A legfrissebb októberi bejelentés szerint pedig két hónappal később egy negyedik ausztrál úti cél, Adelaide is felkerül a Qatar térképére.

A dél-ausztráliai nagyvárosba a légitársaság május 2-tól indítja el napi járatát, amelynek külön meglepetése a géptípus. A Qatar Airways ugyanis a flottája legújabb szélestörzsű gépét, az A350-900-ast választotta az útvonal teljesítésére, amely minden tekintetben a mai legkorszerűbb technológiát és kényelmi színvonalat képviseli. Ezzel megint csak erős vonzerőt adva az útvonalnak. A legközelebbi konkurens, az Emirates Dubajon keresztül Boeing 777-300ER gépeivel viszi utasait Adelaidebe, míg az abu-dzabi bázisú Etihad Airways-nek egyelőre nincsenek oda járatai.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Budapest és Doha között közlekedő A320-as. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

Budapest és Doha között közlekedő A320-as. (Fotó: Airbus)

Az expanzió eredményeként négy városra gyarapodó ausztráliai célpontokkal a Qatar Airwaysnek 2016 májusától immáron heti 28 járata fog közlekedni Katar és a hatalmas szigetország között.

A legújabb járat menetrendjét úgy alakította ki a légitársaság, hogy az a budapesti beérkezővel is kedvező csatlakozást tudjon kínálni. A magyar fővárosból Dohába 19:05-kor érkező A320-asról 20:55-ös indulással lehet átszállni az Adelaidebe tartó A350-esre, amely másnap 16:25-kor érkezik meg a város repülőterére. Visszafelé 21:30-kor száll fel és másnap hajnali 04:50-kor van Dohában, ahonnan 07:30-kor száll fel a Budapestre tartó Qatar-járat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!