Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója Toulouse-ban járt, hogy az Airbus A350 program folyamatáról kapjon elsőkézből tájékoztatást. A dohai légitársaság és az európai repülőgépgyár közös erővel dolgoznak a típus sikeres forgalomba állításán, hiszen a Qatar Airways lesz az A350XWB első üzemeltetője. A látogatásnak különleges célja is volt, mivel ez alkalomból rántották le a leplet a Qatar-Airbus hibrid festésű MSN4 prototípusról.

A most bemutatott tesztpéldány nemsokára csatlakozik a már berepülést végző repülőgépek flottájába, hogy külső zaj- és villámlási teszteket, az avionika fejlesztését és hitelesítését, valamint az első közforgalmi pilóták és karbantartók kiképzését is elvégezzék.

“Örömömre szolgál, amit a látogatásom során láttam. Meggyőződésem, hogy a program a kijelölt úton halad a 2014-es első átvételhez. A Qatar Airways-nél készen állunk, hogy egy új fejezetet nyissunk a hatékony és kényelmes légiközlekedésben, amelyet az A350XWB tesz meg nekünk. Ez a repülőgép megadja azt a pluszt gazdasági és kényelmi téren, amely a továbbiakban felpörgeti az útvonalhálózat kiterjesztését.” – nyilatkozta Akbar Al Baker.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!