Flottájának legnagyobb típusával teljesítette az iráni fővárosba, Teheránba irányuló menetrendszerű járatát az Emirates: A dubaji légitársaság a napi negyedik összeköttetés indítását ünnepelte kedden az A380-assal. A járatok különben A330/A340 típusokkal közlekednek a Khomeini nemzetközi repülőtérre.

Az A380-800-as fedélzetén három-osztályon összesen 519 utasférőhely van. (Fotó: Emirates) | © AIRportal.hu

Az A380-800-as fedélzetén három-osztályon összesen 519 utasférőhely van. (Fotó: Emirates)

Az iráni kapitány és az emírségekbeli első tiszt az A380-as pilótafülkéjében. (Fotó: Emirates) | © AIRportal.hu

Az iráni kapitány és az emírségekbeli első tiszt az A380-as pilótafülkéjében. (Fotó: Emirates)

Az iráni légitársaságoknak a nemzetközi embargókból fakadóan korlátozottak a lehetőségeik, így jól jön egy olyan globális légitársaság erőteljes jelenléte, mint az Emirates. (Fotó: Emirates) | © AIRportal.hu

Az iráni légitársaságoknak a nemzetközi embargókból fakadóan korlátozottak a lehetőségeik, így jól jön egy olyan globális légitársaság erőteljes jelenléte, mint az Emirates. (Fotó: Emirates)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Természetesen a vízsugaras köszöntés sem maradt el. (Fotó: Emirates) | © AIRportal.hu

Természetesen a vízsugaras köszöntés sem maradt el. (Fotó: Emirates)

Az Emirates 1990 óta üzemeltet légijáratot Dubaj és Teherán között. A fiatal légitársaság még csak öt éve működött, amikor az Iszlám Köztársaságot felvette útvonalhálózatába, amelyen keresztül azóta több, mint 6.6 millió utast szállítottak a két ország közötti viszonylatban.

A kétszintes Airbusra ez alkalommal az Emirates igen színes csapatot állított össze, a hajózók származását tekintve ugyanis húsz különféle ország fiai és lányai teljesítettek szolgálatot a fedélzeten, amellyel a légitársaság a világot összekötő, globális jellegét kívánta hangsúlyozni. A szeptember 30-i A380-as járatot iráni kapitány és emírségekbeli első tiszt repülte Teheránba.

Irán kiemelten fontos régiós célpont az Emirates útvonalhálózatában. Önmagáért beszélő tény, hogy immáron napi négy járattal közlekednek, de a társaság kommunikációja is határozottan kifejezésre juttatja mindezt.

Sheikh Majid Al Mualla, az Emirates járatüzemeltetési igazgatója szerint Irán az egyik legaktívabb légiközlekedési piac a világon, amely szerves részét képezi hálózatuknak. A légi kapcsolatok fontos mozgatórugói a kereskedelemnek és turizmusnak egyaránt, és a negyedik járattal az Emirates igyekszik hozzájárulni ezek továbbfejlődéséhez, kielégítve azt a megnövekedett keresletet ezen a forgalmas útvonalon, amely mind utas, mind cargo oldalról fennáll – mondta el az igazgató.

A megnyílt negyedik járat (EK 979) délután 14:15-kor indul Dubajból és 16:00-kor érkezik Teheránba, ahonnan (EK 980) este 19:05-kor száll fel és 21:05-kor van ismét az Arab Emírség metropoliszában. Az A380-800-as most csak egyszeri, ünnepi látogató volt, a normál menetrendben a flotta kisebb szélestörzsű Airbusai, mint az A330-200-as, vagy A340-300-asok vannak kijelölve az útvonal teljesítésére.

Az Emirates jelenleg harminc városba repül rendszeresen A380-assal, amelyből most épp 53 darab van, de további 87 áll még rendelés alatt. A típussal kitüntetett célpontok körét folyamatosan bővítik, így nem kizárt, hogy a közeljövőben Teheránba is rendszeressé válhat a Superjumbo-üzem. Az Öböl-menti térségben legutóbb idén júliusban, Kuvaitvárosba állítottak A380-ast. A szaúd-arábiai Dzsidda után ez volt a második közel-keleti A380-as desztináció.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!