FRISS CIKKÜNK A LUFTHANSA AIRBUS A380 FERIHEGYI LÁTOGATÁSÁRÓL ITT!

2011. október 2-ára tervezi a Lufthansa az Airbus A380-as bemutatóját a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Néhány sajtó termék kész tényként közli a dátumot, amely hivatalosan nem került eddig megerősítésre. A júniusi fiaskóból okulva várható, hogy a Lufthansa és a Budapest Airport a látogatás előtti “lehető legutolsó pillanatig” lebegtetni fogja az időpontot. Egy új gép átvételénél számos probléma szólhat közbe (lásd a júniusi esetet), a légitársaság számára pedig – érthetően – a menetrend tartása az elsődleges, nem egy bemutató repülés.

Update: Az Airbus A380-as érkezése nem sokkal dél után, 12-13 óra között várható. A repülőgép információink szerint kb. 2 órát fog Ferihegyen tölteni.

Amint hivatalos és pontos információ érkezik a repülőgép látogatásáról, az AIRportal.hu részletes tájékoztatót fog közzé tenni. Addig is rengeteg hasznos információ az ideális megfigyelési pontokkal, egyéb tudnivalókkal az alábbiakban olvasható.

Az Airbus A380-as repülőgép

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus A380-as repülőgép egy kétszintes, széles törzsű repülőgép, melyet a hatalmas, szárnyakon elhelyezett négy óriási hajtómű emel a magasba. A repülőgép maximális felszállósúlya 569,000 kg, üresen is több, mint 276 tonnát nyom. Egy osztályos székezés esetén akár 853 utas szállítására is képes, két osztályos székezésnél 644, 3 osztályos esetén 525 utast szállíthat. A repülőgép hossza 72.73 méter, szárnyfesztávolsága 79.75 méter, magassága 24.45 méter. Jelenleg 54 darab ilyen repülőgép áll szolgálatban 6 légitársaság színeiben (Air France, Emirates, Lufthansa, Qantas, Singapore Airlines, Korean Air) teljesít szolgálatot, hamarosan szolgálatba áll a China Southern Airlines A380-asa is.

A Lufthansa Airbus A380-as repülőgépének érkezése Bécsbe a 16-os futópályára 2011. augusztusban:

Fotó: Kovács Gábor (Dödi)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!