Kódmegosztó megállapodást kötött Moszkvában, az idei MITT turisztikai és kereskedelmi szakkiállításon az Aeroflot Russian Airlines és az Aerolíneas Argentinas. A két SkyTeam-tag légitársaság így szeretné szorosabbra fűzni kapcsolatait. Az összekötő kapocs Madrid és Barcelona lesznek.

A megállapodás értelmében, mivel egyik légitársaságnak sincs a másik központi repülőterére közlekedő közvetlen járata a felek Madridot és Barcelonát jelölték ki csatlakozási pontként. Az orosz légitársaság Moszkva és a két spanyol város, míg az argentin, Buenos Aires és a két spanyol város közötti járataira veszi fel partnerének kódját – amint az illetékes hatóságok is jóváhagyják a MITT – Moscow International Tourism & Trade kiállításon született szerződést.

Mariano Recalde, az Aerolíneas Argentinas elnök-vezérigazgatója szerint a megállapodással páratlan hozzáférést tudnak kínálni utasaiknak Oroszország felé, miközben az orosz utazóközönségnek is új lehetőséget nyitnak nemcsak Buenos Airesbe, hanem köszönhetően a kiterjedt belföldi hálózatuknak egész Argentínában. Az Aeroflot külkapcsolati igazgatója, Nataly Teimurazova szerint az orosz légitársaság örömmel néz elébe az együttműködésnek, amellyel gördülékenyebb összeköttetést tudnak biztosítani az Oroszország és Argentína között utazóknak.

Az Aerolíneas Argentinas Buenos Airesből Madridba, illetőleg Barcelonába A340-300-as típusaival, míg az Aeroflot Moszkvából a flotta A320/A321 típusaival repül. Az Aeroflot részéről várhatóan nem, de az Aerolíneas Argentinas részéről lesz változás, mivel a légitársaság júliustól az újonnan átvett A330-200-asaival készül repülni Madridot.

Argentína légitársasága ezt megelőzően a Korean Air-rel jelentett be kódmegosztó megállapodást. A március 25-től érvényes egyezmény alapján a Korean Airnek a New York és Szöul közötti járatára kerül fel az Aerolíneas Argentinas kódja, az argentin légitársaság pedig a New York és Buenos Aires közötti járatára veszi fel koreai partnerének menetrendi azonosítóját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!