Folyamatosan bővíti flottáját az orosz nemzeti légitársaság. Az Aeroflot igazgatótanácsa hét újabb Airbus A320-as bérbevételét hagyta jóvá tegnap. Hétfőn a legújabb Airbus A330-as, míg kedden a hetedik a Szuhoj Superjet átvételét bonyolította a legnagyobb orosz légitársaság.

Hét új Airbus A320-200 típusú utasszállító repülőgép bérbevételét hagyta jóvá az orosz nemzeti légitársaság igazgatótanácsa. Az Aeroflot vezetősége a megnövekedett igények kielégítése érdekében döntött 7 új Airbus A320-as beszerzéséről. A vállalat az AviaAM Leasing vállalattól fogja bérbevenni a keskenytörzsű Airbusokat, amelyek a most megkötött szerződés értelmében 12 éves időtartamra érkeznek a flottába.

A SkyTeam légiszövetségbe tartozó orosz légitársaság kis-, és középhatótávú repülőgépflottájának gerincét az európai repülőgépgyár A320-as típuscsaládjának változatai alkotják: 15 darab A319-100-as, 43 darab A320-200-as és 20 darab hosszított törzsű A321-200-as formájában.

Szaharov, a legújabb A330-300-as

A szélestörzsű flotta nemrég bővült a legújabb A330-300-as átvételével. Az Aeroflot április 2-án vette át a Nobel-békedíjas magfizikus Andrej Dmitrijevics Szaharov nevére keresztelt Airbus A330-asát. A VQ-BMX lajstromot viselő hosszított törzsű A330-as 296 utas szállítására alkalmas. Hatótávolsága 10500km, amelyhez Rolls-Royce Trent 772B típusú hajtóművek segítik hozzá.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A csaknem 300 utas befogadására alkalmas fedélzetet kétosztályos elrendezésben rendelte az Aeroflot, így 28 business és 268 turista osztályt igénybe vevő utas foglalhat helyet a kéthajtóműves típuson. Az A330-as flotta legújabb tagján már internetezési és mobiltelefonálási lehetőség is az utasok rendelkezésére áll a korszerű, minden utas számára elérhető Panasonic eX2 alapú szórakoztató rendszer mellett. A legutóbb átvett A330-300-as már a harmadik, amelyen a megújult, ággyá is alakítható ülésekkel szerelt business fedélzeti szolgáltatást kínálja az Aeroflot.

Szolgálatba áll a hetedik Sukhoi Superjet

Elkészült és átadásra készen az Aeroflot hetedik Szuhoj Superjet típusú utasszállító repülőgépe. Az orosz nemzeti légitársaság április 2-án írta alá a hagyományos Aeroflot festést viselő repülőgép átadás-átvételéről szóló dokumentumokat. Az Aeroflot, amely összesen 30 Superjetet rendelt, a hatodikként átvett SSJ-t SkyTeam légiszövetségi festéssel látta el.

Az MSN 95016 gyári számú repülőgépet a neves Aeroflot pilóta, Georgij Bankutszkij nevére keresztelték. A hetedik Szuhoj Superjet az RA-89008 lajstromot viseli. A repülőgép várhatóan április 9-én hagyja el a Szuhoj gyár bázisát és repül Moszkvába, ahonnan az Aeroflot belföldi és nemzetközi járatainak teljesítésében veszi ki részét.

Fotók: Alex Beltyukov – Wikimedia (Airbus A320) / Airbus (A330) / Sukhoi (SSJ-100)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!