Megkezdte madridi járatainak Boeing 787-8-as típusaival való teljesítését az Aeroméxico. A mexikói légitársaság a hét három napján közlekedik a spanyol fővárosba Dreamlinereivel. Eddig egyetlen üzemeltető, a LAN Chile repült menetrendszerűen a Barajasra ezzel az új típussal.

Kapcsolódó cikk, előzmény Mexikóban az első Dreamliner

Megérkezett Madridba az Aeroméxico első, Boeing 787-essel teljesített menetrendszerű járata. A SkyTeam légiszövetségben működő közép-amerikai légitársaság ezentúl a hét három napján, keddenként, szerdánként és péntekenként veszi útját Mexikóvárosból a spanyol főváros központi repülőterére, a Barajasra.

A Boeing 787-8-as tavaly augusztusban jelent meg az Aeroméxico flottájában, amely jelenleg négy darab Dreamlinert számlál. A társaságnak összesen 15 darab 787-esre van érvényes foglalása, az első öt gépet az ILFC lízingkonstrukciójában veszik tartós bérletbe, de lesz a flottában a hosszított törzsű 9-es szériából is, amelyből 6 fix és 4 opciós példányra szerződtek még 2012-ben.

A 8-as Dreamlinerek a B-767-200ER, míg a 9-esek a B-767-300ER típusok váltására hivatottak. A mexikóiaknál elsőként forgalomba állt Dreamliner típus fedélzete kétféle komfortosztályt kínál, harmincketten foglalhatnak helyet az üzleti és kétszáztizenegyen a turista osztályon.

A madridi típusnyitó járatot 2013 októberének végén a flottához harmadikként csatlakozott N965AM lajstromú gép teljesítette tegnap, azaz április 17-én. A mexikói Dreamliner első madridi megjelenését azonban egyelőre sem a légitársaság, sem maga a reptér-üzemeltető nem verte nagy dobra. Csatolt fényképünk csupán illusztráció.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A típus egyébként április 30-ig fog ebben a heti háromszori menetrendben közlekedni, aztán májustól vasárnapi, keddi és szerdai indulással lesz igénybe vehető a madridi járatokon a Dreamliner kényelme. Az Aeroméxico egy héten tíz járatot kínál Mexikóváros és Madrid között, ebből a fennmaradó hetet továbbra is a Boeing 777-200ER típusok teljesítik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!