Az Aeropark ezen a hétvégén is meghosszabbított nyitva tartással várja a látogatókat. A teljes megújuláson keresztül menő múzeumban ezen a hétvégén is ingyen (a belépőjegy befizetése után külön díj felszámítása nélkül) próbálhatják ki a klimatizált helyiségben működő repülőgép-szimulátort az érdeklődők.

Az Aeropark ezen a hétvégén szombaton és vasárnap is 9-20 óráig várja a látogatókat, gyermekek és nyugdíjasok 800, a felnőttek 1500, a 4 fős családok pedig 2800 Ft-ért látogathatják a kiállítást.

Az Aeroparkban megtekinthetők a felújított földi kiszolgáló járművek mellett az immár megtisztult repülőgépek, valamint megnyílnak a pilótafülkék is a látogatók előtt. A már megtisztult és megújult repülőgépek közé sorolható a HA-MOG lajstromjelű Il-18-as, becenevén „MO-Géza” (képünkön), amely az egyik legrosszabb állapotban lévő repülőgép volt a parkban.

MO-Géza volt az első, amelyet a Légiközlekedési Kulturális Központ kezelésbe vett. Az AIRportal.hu közösségéből és a Malvinka csapatból jelentkező önkéntesek segítségével a repülőgép megszabadult az évtizedek alatt rárakódott kosztól és mohától, majd az LKK alvállalkozója a repülőgép jellegzetes Malév-kék csíkját, vezérsíkján mosolygó festést és feliratait állította helyre. A képek magukért beszélnek, de érdemes élőben is megtekinteni a repülőgépet! | © AIRportal.hu

MO-Géza volt az első, amelyet a Légiközlekedési Kulturális Központ kezelésbe vett. Az AIRportal.hu közösségéből és a Malvinka csapatból jelentkező önkéntesek segítségével a repülőgép megszabadult az évtizedek alatt rárakódott kosztól és mohától, majd az LKK alvállalkozója a repülőgép jellegzetes Malév-kék csíkját, vezérsíkján mosolygó festést és feliratait állította helyre. A képek magukért beszélnek, de érdemes élőben is megtekinteni a repülőgépet!


Aki az igazi pilótafülkék megtekintése közben kedvet kapna ahhoz, hogy kipróbálja milyen egy repülőgépet vezetni, az Aeropark klimatizált szimulátorában külön díj nélkül ezt is megteheti. A parkban továbbá megtekinthető a teljes Malév flotta történetét bemutató makettkiállítás is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A parkolás a múzeum látogatóinak díjmentes, a múzeum kapuján belül kialakított parkolóban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!