December 4-én repült Gabonba, Libreville városába az a Boeing 777-300ER, amelynek fedélzetén már a megújult, hosszú távú kabinok kényelmét élvezhették az utasok – adta tájékoztatásul az Air France magyarországi képviselete.

A különleges, „premier” járaton ki lehetett próbálni a La Premiere dizájner lakosztályt, valamint a Business osztály „Selyemgubó az égben” fantázianevű exkluzív kabint is. Ugyanígy ki lehetett próbálni a negyven százalékkal több helyet kínáló Premium Economy, illetve az optimális utazási élményt nyújtó Economy kabint.

2015 tavaszától Libreville (Gabon), Douala (Kamerun) és Malabo (Egyenlítői-Guinea) városába rendszeresen közlekednek majd az új kabinokkal felszerelt Boeing 777-esek. „Az új kabinok afrikai kontinensen való bemutatására Libreville városa egyértelmű választás volt számunkra. Azon kívül, hogy a város fontos állomása történelmi útvonalainknak, az üzleti utazók körében is nagy népszerűségnek örvend, elsősorban pedig ők szokták kipróbálni különleges kényelmet kínáló kabinjainkat.” – fogalmazott Frank Legré, az Air France-KLM afrikai részlegének alelnöke.


Az új La Premiére osztály bemutatója. (Forrás: airfranceonair YouTube Csatorna)

Az Air France naponta üzemeltet járatot Boeing 777-essel a párizsi Charles de Gaulle repülőtér és Libreville városa között, mely odafele nappal, visszafelé éjjel repül. Az AF976-os járat 10:45 órakor száll fel a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről, és 17:40 órakor érkezik Libreville-be. Az AF977-es járat pedig 23:40 órakor indul Libreville-ből, és másnap 6:50 órára ér a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre.

Ezen a télen az Air France-KLM párizsi, illetve amszterdami indulással 39 desztinációt kínál Afrikában – ezzel a palettával a térség vezető légitársasága – világszerte 231 útcél szerepel portfóliójukban. A különböző afrikai légitársaságokkal (Kenya Airways, Comair és kuala.com) kötött partneri kapcsolatoknak köszönhetően az Air France-KLM utasok további 20 afrikai desztinációra juthatnak el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!