Az Air Canada bejelentette a következő évekre vonatkozó flottabővítési tervét, mely várhatóan elősegíti mind a nemzeti légitársaság, mind pedig a jövőre induló, új low-cost modellben működő turista célpontokra fókuszáló légitársaság nemzetközi fejlődésétolvasható a kanadai légitársaság közleményében.

A légitársaság várhatóan két új Boeing 777-300ER repülőgéppel bővíti szélestörzsű flottáját. A két gép érkezését 2013 júniusa és szeptembere között reméli a légitársaság vezetése. Ez a gépbeszerzés elősegítheti majd a vállalat nemzetközi útvonalait érintő stratégiai fejlődést. Kanada legnagyobb légitársasága a bővítést követően 20 db Boeing 777-es típussal áll majd a hosszútávú járatok szolgálatában.

„Szélestörzsű repülőgépekből álló flottánk igen fontos szerepet játszik hálózatunk kiterjesztésében, nemzetközi szinten való stratégiai növekedésünkben valamint vállalatunk globális szerepének erősítésében.” – nyilatkozta Calin Rovinescu, az Air Canada elnök-vezérigazgatója.
„Az új Boeing 777-es példányok átvétele, valamint a 2014-ben szolgálatba álló 787 Dreamlinerek segítik elő az újabb járatok nyitását, valamint meglévő repülőgépek átadását új low-cost légitársaságunk számára. Míg az Air Canada nemzetközi növekedését új útvonalak igyekeznek segíteni, addig low-cost légitársaságunk az anyavállalat által eddig ki nem használt piacot igyekszik meghódítani.” – olvashatjuk Rovinescu szavait.

A flottabővítés mellett idén szeptemberben munkahelyteremtésről is hallhattunk a kanadai légitársaságnál. Az Air Canada várhatóan 900 új munkatárs érkezik a légitársasághoz az elkövetkezendő 12 hónap során. Az új légitársaság a tervek szerint 200 új munkahelyet fog teremteni pilóták és légiutas-kísérők számára.

Új repülőgépek beszerzése mellett megemlíthetjük a légitársaság megállapodását a Sky Regional Airlines Inc. vállalattal, mely 15 db Embraer E-175-ös repülőgép átruházását jelenti a regionális légifuvarozó számára. Ezek a repülőgépek mostantól Sky Regional színekben, de az Air Canada számára is teljesítenek járatokat rövidtávú útvonalakon. Elsősorban Torontóból és Montrealból az USA északkeleti városaiba induló járatokat érinti ez a megállapodás. Az E-175-ösök átadása várhatóan február és június között zajlik majd le.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.


Flottabővítés, Embraer E-175 repülőgépek átadása a Sky Regional számára és 900 új munkavállaló – Az Air Canada 2013-as tervei és céljai. (Fotó: Bodorics Tamás – Bodi)

Címlapfotó: Air Canada

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!