Legnagyobb utasszállító típusát, az Airbus A380-800-ast készül forgalomba állítani jövő év elején abidjani útvonalán, az elefántcsontparti Nemzetközi Beruházási Fórum alkalmával az Air France. Francia Superjumbo a tervek szerint január 28-án érkezik először a nyugat-afrikai ország gazdasági központjának számító városba.

Johannesburg után Abidjan lehet a második afrikai város, ahová Airbus A380-ast állít szolgálatba az Air France. Az elefántcsontparti nagyváros ugyanakkor a légitársaság óriásgépének első olyan célállomása lenne a kontinensen, ahol a francia a hivatalos nyelv.

Egyelőre azért feltételes a kétszintes, négy osztályon összesen 516 üléses Airbus A380-as indítása, mert még javában zajlanak a járat hatósági, illetőleg a típus repülőtéri fogadásának előkészítési munkálatai, de az Air France reményei szerint január 28-án, egy nappal a légitársaság által is támogatott Nemzetközi Beruházási Fórum nyitánya előtt felszállhat Abidjanba a flotta egyik Superjumbója.

Az Air France idén nyáron növelte abidjani járatainak sűrűségét, jelenleg hetente tízszeri összeköttetést kínálva a francia fővárossal. Az előzetes tervek szerint január 28-án az A380-as teljesítette AF 702 számú járat délután 13:45-kor száll fel a Charles de Gaulle repülőtérről és veszi útját Elefántcsontpart felé, ahová este 19:10-kor érkezik meg. A visszajárat pedig éjszaka 23:55-kor indul és másnap reggel 07:10-kor landol Párizsban. (Helyi idők kerültek feltüntetésre).

Az Air France – KLM az idei téli menetrendjében összesen 42 afrikai városba kínál járatokat, és mindez a Kenya Airways-szel kötött partnerségüknek köszönthetően további 7 célállomással egészül ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!