A Hotel Le Meridien Budapest szállodában nyitotta ma meg fotókiállítását az Air France és Nánási Pál fotóművész közösen, akinek a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről, és annak látványvilágáról készített exkluzív felvételei tekinthetők meg dekoratív környezetben.

Kapcsolódó cikk, előzmény Hívogató terminál az Air France bázison

Egy hónapon át látogatható az a Charles de Gaulle repülőteret Nánási Pál, fotóművész látásmódján keresztül bemutató kiállítás, amely ma nyitotta meg kapuit. A megnyitó rendezvényen a fényképeket készítő művész mellett Melles Botond, az Air France – KLM magyarországi képviseletének vezetője is jelen volt, aki a francia főváros központi repülőterének fejlesztéseiről és új szolgáltatásairól adott tájékoztatót.

Az Air France és a reptér-üzemeltető, Aéroports de Paris még a 2000-es évek közepén fogtak össze, hogy megújítsák és modernizálják a Charles de Gaulle (CDG) kiszolgálási színvonalát, még vonzóbbá és kényelmesebbé téve azt az utazóközönség számára. A “Hub 2012” program legimpozánsabb fejlesztései közé tartozik a 2E terminál vadonatúj szatellitje, amely 580 millió eurós beruházásból valósult meg.

A repülőtér terminálkód-rendszerében S4 szatellitként jegyzett komplexumról tavaly decemberben részletes bemutatót közöltünk, ezért most csak néhány mondatban a legfontosabbak, amit tudni érdemes róla: Az S4-est kizárólag a hosszú távú járatok kiszolgálására tervezték, az itteni utashídakon tehát csupa szélestörzsű repülőgép sorakozik. Ez az Air France és SkyTeam szövetségeseinek dedikált terminálja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Melles Botond és Nánási Pál a sajtótájékoztató közben. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)


Az S4 egyszerre 16 nagyteljesítményű repülőgépet képes kezelni, közülük hat csápra pedig a világ legnagyobb utasszállítója, a kétszintes Airbus A380-800-as is odaállhat, amely az Air France saját flottájában is jelen van.

Az utaskényelmet, a csatlakozásokra való várakozást fél órás ingyen Wi-Fi, mozi-, és Play Station játékgép sarkok teszik komfortosabbá, miközben exkluzív bevásárló utcák, éttermek, kávézók, és még múzeum is helyet kapott itt. A vadonatúj Air France Lounge-ról nem is beszélve, amely 3000 négyzetméteres alapterületével a légitársaság eddigi legnagyobb business várója, ahol hideg-, és melegkonyha, széles lapválaszték, tablet-blokkok internettel, kozmetikai szalon, tusoló és megannyi kanapé, ülőalkalmatosság siet a pihenni vágyó utas kedvére.

Hogy lett ebből fotókiállítás Budapesten?

Az ingyenesen látogatható kiállítóterem egy részlete.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

Az egész úgy kezdődött, hogy az Air France szervezett egy nemzetközi versenyt, amelynek nyerteseit Párizsba repítette a légitársaság, és a megújult Charles de Gaulle repülőtéren divat fotók készültek Vámosi Viki szupermodellről, s miközben a képeket készítette, Nánási Pál felfigyelt a repülőtér egy másik arcára és elkezdett kattintgatni.

Eleinte csak kedvtelésből, aztán később a csapat ráébredt, hogy egy olyan izgalmas anyag állt össze, amit érdemes lenne kiállítani – hangzott el a mai sajtótájékoztatón. Végül 5000 fényképből került 40 kiválasztásra, amelyeket most a közönség is megtekinthet.

Így született meg az Air France szervezésében az Erzsébet tér 9-10. szám alatt található Le Meridien Hotel egyik földszinti, a Deák Ferenc tér felől is megközelíthető termében a fotókiállítás, amely május 8-ig lesz látogatható ingyenesen a hét minden napján, 12:00 és este 19:00 között.

Az igényesen berendezett, az Air France és a repülőtér új színeivel harmonizáló kiállítóterem különlegessége, hogy az Air France elhozta ide az új Premium Economy üléseinek valósághű makettjét is, amelyek eredetijei a hosszú távú járatokon vehetők igénybe.

Az Air France bárki számára kipróbálható Premium Economy ülései. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)


Az üléseket, összesen négyet természetesen ki is lehet próbálni, sőt az Air France egy nyereményjátékot is épített köréjük. Aki a látogatás során beül ezekbe és önarckép-fotóját feltölti a társaság promóciós oldalára értékes nyereményekben részesülhet, kétszer két főre szóló párizsi út, repülőjeggyel, szállással is kisorsolásra kerül.

A helyszínen egy csinos, az Air France Christian Lacroix tervezte elegáns légi-utaskísérő egyenruháját viselő hostess is a látogatók segítségére van a regisztrációval kapcsolatban. A kiállított fényképek mellett rövid magyar és angol nyelvű leírások is találhatók, amelyek érdekes részletekkel szolgálnak, például az Airbus A380-as paramétereiről, vagy éppen a fotón látható belsőépítészeti egység figyelemre méltó adatairól.

Képek a kiállításról. (Fotók: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu) A képre kattintva galéria nyílik!


A kiállítást szervezők továbbá több repülőgépmodellt is elhelyeztek díszítőelemként, így ezek is látványosságul szolgálnak, többek közt Airbus A340-es, A330-as és Boeing 747-es is ki van helyezve az érdeklődők örömére. Előbbi két típus ráadásul igen nagy, 1:100 méretarányban, egyenesen a képviseletről.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!