2012. január 12 óta az Air France a BlueNext partnere, és ezzel a világméretű környezeti tőzsde 108. tagja.

2012. január elseje óta minden, Európába járatot üzemeltető légitársaságnak be kell kapcsolódnia a széndioxid kibocsátási engedélyek kereskedelmi rendszerébe. Az Air France volt az első olyan légitársaság, aki jelentkezett a Bluenext kvóta kereskedelmi piacra. Belépése tanújele a társaság hossztávú környezetvédelem iránti elköteleződésének.

A légiközlekedés az energiaszektor után a második legfontosabb olyan ágazat, ami csatlakozott az európai kvótakereskedelmi programhoz. Ez rendkívül fontos lépés az európai szén-dioxid kibocsátási tranzakciók piacának fejlesztése szempontjából.

A BlueNext a szén-dioxid kibocsátási kvóták kereskedelmével foglalkozó tőzsde. A 60%-ban a NYSE 40%-ban a CDC Climat tulajdonában lévő Blue Next a CO2 kibocsátási jogok piacán működik, a tranzakciók európai piacvezetője, a fizetés ellenében történő szállítást valós időben nyilvántartó rendszerének köszönhetően.

A BlueNext célja, hogy a környezettel kapcsolatos kereskedések világpiac-vezetőjévé váljon, és ehhez a pénzügyi és ipari területeken működő cégek számára széles körű szolgáltatásokat és gazdag termékválasztékot kell kínálnia.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Korábbi cikkünk:
Air France: a világ legalacsonyabb CO2 kibocsátású járata

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!