Az Air France-KLM csoport tárgyalásokat folytat az olasz nemzeti légitársaság irányításának átvételéről, mely akár a nyár folyamán végbemehet. Ezt az olasz Messaggero újság közölte vasárnapi számában forrásaikat nem megemlítveszámolt be a Reuters hírügynökség.

Az Alitalia jelenleg a CAI (Compania Aerea Italiana) befektetői konzorcium tulajdona a légitársaság 2008-as csődközeli helyzete óta. A CAI részben az Air France-KLM tulajdonában van.

A légitársaság részvényesei, az eladási moratórium január 12-ei lejártával, érvényesíthetik eladási opciójukat. 2012 májusában az Air France-KLM azt nyilatkozata, hogy legalább 2014-ig várnak az Alitalia irányításának átvételére vonatkozó opciós joguk gyakorlásával. Jelenleg az Air France-KLM csoport 25%-os részesedést tudhat magáénak 2009. január óta az Alitaliában.

Friss: Az Air France később közleményben cáfolta az Alitalia felvásárlásának lehetőségét.

A francia-holland csoport 20%-os prémiumot ajánlott fel a részvényeseknek a 2008-as vételárhoz képest, melyet lehetséges, hogy Air France-KLM részvények formájában kaphatnak meg a részvényesek az újság információi szerint. A CAI konzorcium 2008-ban picivel több, mint 1 milliárd eurót fizetett ki az Alitalia felvásárlásáért. Az értesüléseket az Air France-KLM szóvivője nem kívánta kommentálni, az Alitalia vezetőit pedig nem sikerült elérni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Vajon nemsokára felkerül az Air France-KLM matrica is az Alitalia gépekre? (Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!