Napi négyre növeli a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről elérhető párizsi járatainak számát az Air France, amely így a direkt összeköttetés szélesítésén túlmenően a csatlakozási menetrendben elsősorban az ázsiai, dél-amerikai és afrikai járatokhoz biztosít az eddigieknél is előnyösebb átszállást.

Felszállás közben a budapesti Liszt Ferenc repülőtér 13R futópályájáról az Air France kora reggeli járatát teljesítő Airbus A318-as. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Felszállás közben a budapesti Liszt Ferenc repülőtér 13R futópályájáról az Air France kora reggeli járatát teljesítő Airbus A318-as. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

A sűrítés, illetőleg a negyedik járat bevezetése a jövő nyári menetrendben, 2015. március 29-től lép érvénybe. A párizsi Charles de Gaulle repülőtér ezentúl a hét minden napján délután 15:25-kor is indít egy gépet Budapestre, ahonnan az kora este 18:20-kor indul vissza a francia fővárosba.

A francia légitársaság erre a járatára a flotta legkisebb Airbus típusát, az A318-ast jelölte ki, amelyen összesen 131 utasnak tudnak férőhelyet biztosítani. Ugyanez a típus teljesíti egyébként az idei nyári menetrendtől visszahozott kora reggeli Air France-járatot is, amely reggel 06:50-kor száll fel Párizsba, ugyancsak kitűnő csatlakozási lehetőségeket biztosítva a hosszú távú vonalakra.

„A járatok számának négyre bővítése az Air France sikerességét bizonyítja a magyar piacon, jele annak, hogy társaságunk szeretné megerősíteni magyar kereskedelmi kapcsolatait. Az ismételten bővített menetrenddel utazóközönségünk könnyebben tud csatlakozni a világszintű hálózatunk járataihoz, és Budapest is könnyebben elérhető lesz. Ez csak egyike annak a számos fejlesztésnek, amelyet az Air France tesz meg annak érdekében, hogy minden utasának a lehető legkényelmesebb utazási élményt biztosítsa.” – fogalmazott Dror Harel, az Air France magyarországi igazgatója.

Fontos továbbá kiemelni, hogy az új negyedik járattal, amely már meg is jelent a foglalási rendszerben, az említett Európán kívüli régiók nagyvárosai mint például Buenos Aires, Montevideo, Santiago de Chile, Kanton, Peking, Sanghaj, Hongkong, Fokváros és Johannesburg mellett számos belföldi, franciaországi járatra, úgy mint Bordeaux, Lyon, Marseille, Nizza és Toulouse városába is előnyös átszállást tud kínálni az Air France.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Air France Airbus A320-as leszállás közben a Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Air France Airbus A320-as leszállás közben a Liszt Ferenc repülőtéren. (Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

Összegezve: március 29-től Budapestről a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre az új menetrend szerint Air France járatok indulnak reggel 06:35-kor, délelőtt 10:10-kor, délután 15:50-kor és kora este 18:20-kor. Párizsból pedig reggel 07:15-kor, délután 12:55-kor, és 15:25-kor, valamint 20:45-kor szállnak fel gépek a magyar fővárosba.

Az üzemeltetett géptípusokat illetően lényegében a teljes A320-as gépcsalád megfordul a Liszt Ferenc repülőtéren. A kora reggeli és délelőtti járatot A319-es, a délutánit az A318-as, az estit pedig A320-as repüli majd az Air France tájékoztatása szerint, de a forgalomtól függően természetesen előfordulhat változás az egyes napokon, amely akár azt is eredményezheti, hogy az A320-as család leghosszabb törzsű tagja, az A321-es közlekedjen a viszonylaton.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!