Air Italy néven indította útjára a megújult Meridiana légitársaságot a Qatar Airways, amely fő versenytársának a nemzeti légitársaságot, az Alitaliát tekinti.

Akbar Al Baker sajtótájékoztatóján a Flightglobal szerint azt mondta, hogy az új márkanév alatti üzemelés első időszaka a gyors terjeszkedés jegyében zajlik majd, ennek részeként számos új belföldi és nemzetközi útvonalat nyitnak.

A megújulás részeként új logója lett a légitársaságnak, a farokrészen lévő grafika a Boeing 737 MAX-ek szárnyvégződéseit mintázza.

Forrás: Qatar Airways

Az ehhez szükséges gépeket a Qatar Airways-től fogja lízingelni a társaság, az eddigi hírek szerint 20 darab Boeing 737 MAX 8-as, illetve öt Airbus A330-as fog forgalomba állni az olasz légitársaság színeiben a következő három évben. Emellett az Air Italy 20 darab Dreamlinert is kap, ezzel 50 darabosra nő a légitársaság flottája. A gépek fedélzetén a turista mellett a business osztály is elérhető lesz.

Al Baker szerint a Qatar Airways mindenben támogatja az Air Italy-t abban, hogy Olaszország legnagyobb légitársasága lehessen. A cég Milano-Malpensa repülőteréről fog közlekedni, Al Baker az új útvonalakat egyelőre nem részletezte. Annyit tudni, hogy számos járaton az Air Italy codeshare megállapodás alapján vinni fogja a Qatar Airways járatszámait is. Korábbi hírek szerint New York és Miami is felkerül majd az olasz légitársaság térképére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Grafika: Air Italy

Akbar Al Baker légitársasága tavaly vásárolta fel a regionális Meridiana 49 százalékát, nem sokkal később pedig bejelentette, hogy 20 darab Boeing 737 MAX 8-as gépet vásároltak, amelyeket az olaszok kapnak majd meg. Az Air Italy eddig is létező márkanév volt, a Meridiana leányvállalataként működtek. Amikor a Qatar felvásárolta a Meridianát a megállapodás úgy szólt, hogy a társaság a saját neve alatt fut majd, úgy tűnik, Al Bakerék meggondolták magukat.