Arculatot vált a Fidzsi-szigetek nemzeti légitársasága, az Air Pacific, amely jövő tavasszal már az új Fiji Airways felirattal és festésmintával veszi át vadonatúj Airbus A330 típusú gépeit.

Az elnevezés nem új, ugyanis a légitársaság 1951 és 1970 között viselte már a Fiji Airways nevet. A vállalat most azonban úgy döntött, hogy visszatérnek az alapításkori márkanévhez.

A szigetország légitársasága igen szép pénzügyi évet zárt, a 2011/2012-es bevételük meghaladta a 360 millió dollárt, amellyel valóban bátran neki lehet vágni egy ilyen költséges programnak.

A vállalat jövő tavasszal veszi át első vadonatúj Airbus A330-200-asát, amelyből összesen 3 darabot rendelt az európai repülőgépgyártól. A szélestörzsű, Rolls-Royce hajtóművekkel szerelt Airbusokat a flotta 2 darab Boeing 747-400-asainak leváltására rendelte a légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fedélzet is megújul: az A330-asok kétosztályos elrendezésben, összesen 249 utast szállíthatnak (Fotó: Fiji Airways)


Az első A330-as várhatóan márciusban, a második májusban és végül a harmadik novemberben csatlakozik a flottához. A gépek nemcsak külső megjelenésükben hoznak újítást, hanem a fedélzeti kínálat is magasabb szintre emelkedik az új kabinbelső révén, amelyet a legkorszerűbb szórakoztató rendszerekkel vérteznek fel.

A Panasonic fejlesztette fedélzeti szórakoztató rendszer a turista osztályon 9″, míg a business-en 15.4″-os érintőképernyőt kínál az utasoknak. Az A330-asok összesen 249 utast vehetnek fedélzetükre, ebből 24-en választhatják a magasabb, üzleti komfortfokozatot.

Az Airbus A330-asokon jelenik meg először az új, nemzeti szimbólumokat felvonultató arculat (Fotó: Fiji Airways)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!