A spanyol diszkont légitársaság 2016. februárjában veheti át a első A319-es repülőgépét, melyet még három követ majd, de várhatóan a teljes jelenlegi Boeing 717 flotta lecserélődik.

A Volotea Boeing 717-es repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Volotea Boeing 717-es repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Carlos Muñoz a Volotea vezérigazgatója jelentette be a múlt héten, hogy a Volotea fokozatosan lecseréli 19 darab Boeing 717-200-as repülőgépből álló flottáját és hosszú távon csak Airbus-okat fog üzemeltetni.

Első körben négy darab Airbus A319-100-as típusú repülőgép érkezik majd a céghez, melyből az első átvételét jövő év februárjára tervezik.

A Boeing 717-es típus népszerű az utasok körében, azonban a megvásárolható, vagy bérelhető példányok száma jelentősen korlátozott, így hosszú távon a cég nem számíthat a típusra.

Az A319-esek képessé teszik a légitársaságot arra, hogy távolabbi célállomásokra repülhessenek, az Airbus-okon jobb színvonalú fedélzeti ellátást és nagyobb lábteret tudnak biztosítani az utasok számára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A ch-aviation információi szerint a Volotea-hoz érkező első két Airbus A319-es repülőgép jelenleg az Air Malta üzemeltetésében áll, azonban a máltai légitársaság még az év vége előtt visszaadja azokat a lízingbe adónak.

A Volotea Airbus A319-es gépei a kezdetekkor a légitársaság franciaországi Nantes-ban üzemeltetett bázisáról repülnek majd.

A Boeing 717-es típus a Volotea flottacseréjét követően várhatóan teljesen eltűnik Európából. A spanyol légitársaságon kívül még a finn Blue1 üzemeltette a típus több példányát, azonban miután a légitársaságot felvásárolta a CityJet a SAS-tól, a repülőgépektől megváltak, néhányat pont a Volotea tervezett átvenni.

A Volotea Boeing 717-es repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Volotea Boeing 717-es repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!