A mexikói repüléstörténet eddigi legnagyobb megrendelését tudhatja magáénak az Airbus repülőgépgyár. A mexikói diszkontlégitársaság, a Volaris Airlines 44 keskenytörzsű Airbus A320-as típuscsaládba tartozó repülőgépet rendelt.

A mexikói low-cost légitársaság, a Volaris Airlines 44 darab költséghatékony Airbus A320-as vásárlására írt alá a szerződést az európai repülőgépgyárral. Ez a mexikói repüléstörténet eddigi legnagyobb egyösszegű kereskedelmi célokat szolgáló repülőgépmegrendelése. A Volaris megrendelésének jelentős részét az új hajtómű-opcióval kínált, költséghatékony A320neo típusok teszik ki, amelyekből 30 darabra szóló szerződést írtak alá. A fennmaradó 14 repülőgép pedig a hagyományos, a légitársaság flottájában jelenleg is használatos A320-as típus. A Volaris Airlines az első mexikói légitársaság, amely az új Airbus A320neo repülőgépet választotta.

A 2006-ban induló és azóta folyamatos fejlődést mutató légitársaság repülőgépbeszerzésének hátterében hálózatfejlesztési és flottamodernizációs törekvések állnak. A légitársaság csak és kizárólag az európai repülőgépgyár keskenytörzsű típusait alkalmazza, jelenleg összesen 34 Airbus teljesít szolgálatot flottájukban, amelyhez a már folyamatban lévő és a most aláírt megrendeléssel együtt további 58 repülőgép fog csatlakozni.

Forrás: Airbus (2012. január 12.)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!