Airbus A320 típusú utasszállító repülőgépekkel frissíti flottáját a dél-amerikai AviancaTaca légitársaság. Az ecuádori AeroGal légitársaságot is magába foglaló légitársaság összesen 51 darab keskenytörzsű Airbus A320-asra írt alá megrendelési szerződést – adta hírül az Airbus.

A 2011-es párizsi Le Bourget-n szándéknyilatkozat formájában lefoglalt repülőgépekre most véglegesítette megrendelését az AviancaTaca légitársaság. A dél-amerikai légicég 18 darab Airbus A320-ast és 33 darab költséghatékony Airbus A320neo repülőgépet rendelt flottája és persze útvonalhálózatának fejlesztése céljából. A dél-amerikai repüléstörténetben ez az eddigi legnagyobb egy megrendelőtől származó repülőgép rendelés.

Az AvinancaTaca elnöke, Fabio Villegas nyilatkozata szerint a mostani megrendeléssel folytatni tudják modernizációs programjukat, amelynek elsődleges célja a flotta megújítása. Célunk, hogy utasainknak a piac legkényelmesebb és leghatékonyabb repülőgépét kínáljuk – tette hozzá a 2010-ben létrejött AviancaTaca szövetség elnöke.

Az AviancaTaca megrendelései a mostani 51 géppel együtt már 190 Airbus gyártmányú repülőgépet számlálnak. Jelenlegi flottájukban 88 darab A320-as típuscsaládba tartozó, és 8 darab szélestörzsű Airbus A330-as típusú repülőgép teljesít szolgálatot. Az AviancaTaca flottája a teljes A320-as típuscsaládot felvonultatja, mind a legrövidebb törzsű Airbus A318-as, mind a leghosszabb törzsű Airbus A321-es megtalálható a flottában.

Forrás: Airbus (2012. január 26.)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!