Flottakorszerűsítést hajt végre az Austrian Airlines. Az osztrák légitársaság hét darab Airbus A320 típusú utasszállító repülőgéppel egységesíti keskenytörzsű gépparkját – adta hírül a vállalat júliusi közleménye.

Az osztrák szaksajtóban már idén januárban cikkeztek róla, hogy az Austrian Airlines a gazdaságosabb üzemelés érdekében egységesíteni szándékozik keskenytörzsű repülőgépflottáját; röviden és tömören összefoglalva: a Boeingek távoznak, az Airbusok maradnak elvét követve.

A döntés azóta megvalósítási szakaszba is ért ugyanis az Austrian Airlines öt darab Airbus A320-as beszerzésére írt alá szerződést. A tervek szerint összesen 7 darab A320-as csatlakozik a flottához és veszi át a kivonásra ítélt Boeing 737-esek kapacitását. A kisebb 737-esek, így a 600-as, valamint 700-as szériába tartozó 2-2 darab gép már korábban kivonásra került a forgalomból.

Két Airbus A320-as már július 10-én meg is érkezett Bécsbe. Az OE-LBW és OE-LBX osztrák lajstromokat kapott gépek korábban a Finnair flottájában szolgáltak. Mindkét Airbus 2002-es évjáratú és a finn nemzeti légitársaságnál kezdték pályafutásukat.

A szolgálatba állításuk előtt az Austrian Technik-re még komoly “honosítási” munkák várnak annak érdekében, hogy a gépek megfelelően igazodjanak az Austrian Airlines arculati rendjéhez. A külső átfestésen túl ilyenkor a fedélzetet is a vállalati előírásoknak megfelelően alakítják át.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Finnair-től érkező Airbusokat 168 üléses fedélzettel tervezi üzemeltetni az Austrian. Az első gépek várhatóan idén októbertől állhatnak szolgálatba. A teljes hét gépes állomány pedig a 2013-as nyári menetrend előttre állhat rendelkezésre.

Az Austrian már a wingletekkel szerelt Boeing 737-800-asainak továbbértékesítését is megkezdte. A flotta hét darab 184 üléses 800-as szériát számlál, ebből négy gépre már sikerült is vevőt találni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!