Az Airbus új hajtóműopcióval kínált A320neo típusának beszerzésére készül flottamodernizációs programja keretében az easyJet. A Párizsi Légi Szalon második napján tett bejelentés szerint a légitársaság 100 darab A320neo iránt érdeklődik és 35 darab Sharklet szárnyvéggel ellátott A320ceo is a jövőbeni rendelés része lehet.

Az easyJet felmérése szerint az Airbus A320neo felel meg leginkább azoknak a követelményeknek, amelyeket az elkövetkező gépbeszerzésük során szem előtt tartanak. Az üzemeltetési hatékonyság és költségek, valamint az üzemanyag takarékosság azok a legfontosabb tényezők, amelyekben az easyJet a 180 üléses keskenytörzsű utasszállító repülőgépek kategóriájában a legjobb ajánlatnak találta az A320-as típus legújabb generációját.

A mai bejelentés szerint az easyJet tehát az A320-as típussal tervezi a jövőt. Amennyiben a részvényesek is jóváhagyják, a brit légitársaság 100 darab A320neo és 35 darab Sharklet szárnyvégekkel rendelt A320ceo vásárlására köthet szerződést az Airbus gyárral.

A budapesti Liszt Ferenc repülőtéren is jelenlévő low-cost légitársaság flottájának túlnyomó részét jelenleg 156 üléses A319-es típusok alkotják. A320-asból 52 darab, míg a rövidebb törzsű A319-esből 139 darab teljesít szolgálatot. A 135 gépes rendelésből 85 darab a meglévő, cserére érett Airbusok váltását szolgálná.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!