A napokban zajló Dubai Air Show alkalmával ismételten megrendeléshez jutott az Airbus, méghozzá a repülőgépgyár legújabb keskenytörzsű típusa, az Airbus A320neo iránt érkezett vásárlási igény a 49%-ban Etihad tulajdonú Air Serbia részéről – számolt be az EX-YU Aviation hírportál.

Az elmúlt hónapokban átalakításon átesett szerb nemzeti légitársaság az Etihad Airways rendelésének részeként tíz A320neo-t kíván átvenni 2018 és 2020 között. Ezzel a vásárlással az Air Serbia az addig használatos nyolc darab lízingelt A319 és két A320 repülőgépeket fogja váltani. Ezek a bérelt keskenytörzsűek 2014 áprilisáig érkeznek meg az októbertől üzemelő légitársaság flottájába.

„Az új A320neo típusból álló flotta kulcsfontosságú része lesz a stratégiánknak, mellyel szeretnénk vállalatunkat újrapozícionálni a piacon, köszönhetően ennek a legmodernebb és legkényelmesebb keskenytörzsű repülőgépnek. Útvonalhálózatunk európai kiterjesztésével mind a kényelem, mind pedig a szolgáltatás szempontjából új mércét állítunk majd fel az A320neo-val egyetemben. Az A320 család közül ez a típus a legmegfelelőbb választás, mely új hajtóművekkel és Sharklet technológiával szolgál, kiegészülve a nagyobb hatékonysággal.” – nyilatkozta a vásárlás kapcsán Dane Kondić, az Air Serbia vezérigazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!