Az Airbus repülőgépgyárral kötött opcionális vásárlási jogának biztos megrendeléssé való átalakítását jelentette be tegnap az International Airlines Group (IAG). Az ügylet értelmében a cégcsoport összesen 20 darab Airbus A320neo típusú egyfolyosós utasszállítót vásárol az európai gyártótól.

A repülőgépek kivétel nélkül a British Airways flottáját fogják majd megújítani, mivel a brit nemzeti légitársaság összesen 21 darab korosodó repülőgépét szeretné lecserélni.

A társaság jelenleg 120 darab egyfolyosós, az Airbus A320-as családba tartozó repülőgépet üzemeltet. Köztük megtalálható a legkisebb, A318-as és a legnagyobb, az A321-es típus is.

“Az IAG cégcsoport választása jelentős elismerés, és nagy siker az Airbus számára, hiszen büszkén jelenthetjük ki, hogy az egyik legnagyobb partnerünkkel sikerül folytatnunk a sok éves együttműködést, immáron a sokkal gazdaságosabb A320neo típussal.” – nyilatkozta John Leahy, az Airbus ügyfélkapcsolatokért felelős igazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az A320neo grafikája a British Airways festésével. (Forrás: Airbus) | © AIRportal.hu

Az A320neo grafikája a British Airways festésével. (Forrás: Airbus)


A piacvezető Airbus A320-as család a legszélesebb kabint kínálja kategóriáján belül, mely az utasok kényelmét hivatott biztosítani. Ezen kívül az új hajtóműveknek köszönhetően a típus hatótávolsága 950 kilométerrel sikerült növelni, mialatt az erőforrások 15%-kal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak.

A jelenlegi együttműködés első fejezete egyébként 2013 augusztusában kezdődött, amikoris az IAG 120 darab Airbus A320-as rendelt a spanyol low-cost, Vueling részére. Az akkori szerződésben további 100 darab A320neo utasszállítóra kötöttek még opcionális jogot, melyből most 20 gép vásárlása mellett kötelezték el magukat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!