A héten, kedden érkezett meg a Transaero Airlineshoz az első Airbus A321 típusú utasszállító repülőgép annak a lízingszerződésnek a keretében, amelyet a kínai ICBC-vel kötött az orosz légitársaság.

Az elmaradhatatlan vízsugaras köszöntés az első A321-es érkezésekor, július 28-án. (Fotó: Transaero Airlines) | © AIRportal.hu

Az elmaradhatatlan vízsugaras köszöntés az első A321-es érkezésekor, július 28-án. (Fotó: Transaero Airlines)
Az idei évben még három A321-est vár a flottájába a Transaero. (Fotó: Transaero Airlines) | © AIRportal.hu

Az idei évben még három A321-est vár a flottájába a Transaero. (Fotó: Transaero Airlines)
Az új LED világítású utaskabin. (Fotó: Transaero Airlines) | © AIRportal.hu

Az új LED világítású utaskabin. (Fotó: Transaero Airlines)
Ünnepélyes szalagvágás az új gép előtt. (Fotó: Transaero Airlines) | © AIRportal.hu

Ünnepélyes szalagvágás az új gép előtt.
(Fotó: Transaero Airlines)

Az EI-VKO lajstromba vett gépet közvetlenül az Airbus gyártól, annak hamburgi üzemétől vette át a Transaero Airlines. Az Airbus A321-es forgalomba állításával a cél a költséghatékonysági és utaskényelmi szempontokat figyelembe vevő flottakorszerűsítés. Ennek jegyében a légitársaság többek közt az üzemanyag fogyasztásra jótékony hatást gyakorló sharklet szárnyvégekkel, a kabinbelsőt tekintve pedig energiatakarékos LED világítással rendelte a gépeket.

Összesen négyet, legalábbis az idei évre ennyi vadonatúj A321-es átvétele van tervben a Transaero Airlinesnál. Az A320-as típuscsalád leghosszabb törzsű változata az első középhatótávú Airbus a Transaero-flottában. A hagyományosan inkább Boeing üzemeltető Transaero flottatörténetében eddig egyetlen Airbus típus, az A310-es fordult meg korábban. Az A321-es valójában tehát egy új Airbus-korszak nyitányát is jelenti, amelynek a megrendelési és szándéknyilatkozati listákra tekintve széles folytatása lesz.

Az Aeroflot után Oroszország második legjelentősebb légitársaságaként is emlegetett Transaerónak 8-8 darab A320neo és A330ceo, 12 darab A330neo és nem utolsó sorban 4 darab A380-800-as van előjegyezve az Airbus gyártósorairól.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az A321-eseket a légitársaság kétosztályos elrendezésben összesen 184 utas szállítására alkalmasan székezteti. A business osztályon nyolcan, a turistán százhetvenhatan foglalhatnak helyet. Utóbbin a beszállító a B/E Aerospace, amely új generációs, vékonyított háttámlájú üléseit telepíti a Transaero gépeire. A légitársaság minden üléshez elektromos csatlakozó aljzatot és USB-töltőt is rendelt.

Az Airbus A321-esek a Transaero közlése szerint a sűrű forgalmú középhatótávú járatokon, mint Párizs, Tel Aviv, Asztana, Novoszibirszk és Almati fognak közlekedni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!