Október 30-án érkezett Colombóba a SriLankan Airlines legújabb büszkesége, egy Airbus A330-300-as, melyet “City of Sri Jayawardenapura” névre kereszteltek. A légitársaság további öt A330-300-as leszállítását várja a kizárólag Airbusokból álló flottájába.

Méltóképpen üdvözölték az új típust a szubkontinens fővárosában. (Fotó: SriLankan Airlines - facebook) | © AIRportal.hu

Méltóképpen üdvözölték az új típust a szubkontinens fővárosában. (Fotó: SriLankan Airlines – facebook)
A pilóták nemzeti lobogóval ünnepeltek. (Fotó: SriLankan Airlines - facebook) | © AIRportal.hu

A pilóták nemzeti lobogóval ünnepeltek.
(Fotó: SriLankan Airlines – facebook)

Diadalív vízsugaras köszöntés közepette gurult állóhelyére a SriLankan Airlines új “nagy vasa”, melynek a fuvarozó növekedési terveiben igen fontos szerepet szánnak.

Az Airbus termékei, így az A330-as sem ismeretlen a légitársaság pilótáinak és kabinszemélyzetének hiszen a rövidebb törzsű A330-200-as 7 példánya szolgál a nemzeti fuvarozó flottájában. A ceyloni társaság gépparkjában az Airbus négy hajtóművel szerelt A340-esei is képviseltetik magukat összesen 6 példányban, míg a keskenytörzsű flotta 8 darab A320-assal üzemel.

A most átadásra kerülő hosszabb törzzsel rendelkező gépet először november 7-én reptetik meg utasokkal a fedélzetén a Colombó – Tokió Narita útvonalon. November 18-tól szélesedik a típus portfóliója és a thaiföldi Bangkok és Kína egyik nagyvárosa, Kanton is elérhetővé válik az A330-300-as fedélzetén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A SriLankan Airlines és az Airbus több évtizedes stratégiai partnerségi viszonyát a homogén, Airbusokból álló flotta bizonyítja legjobban, hiszen 1993-as alapítása óta a légitársaság kizárólag az európai gépeket üzemelteti.

A SriLankan Airlines Airbus A330-300-as repülőgépének átadása a Airbus gyár toulouse-i Delivery Center-ében. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

A SriLankan Airlines Airbus A330-300-as repülőgépének átadása a Airbus gyár toulouse-i Delivery Center-ében. (Fotó: Airbus)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!