Airbus A330 szimulátor vásárlásával bővíti kiképzési rendszereit az Aeroflot. Az orosz nemzeti légitársaság az első hazájában, amely ennek a repülőgéptípusnak legmagasabban kvalifikált szimulátorát szolgálatba állítja.

Teljes értékű, ún. Full Flight Simulatort (FFS) rendelt az Aeroflot Airbus A330-as típusain szolgáló pilótáinak kiképzésére, illetőleg oktatási gyakorlatok teljesítésére.

Az orosz légitársaság a kanadai CAE vállalattal írt alá megrendelési szerződést az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA), valamint az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) tanúsítványával is rendelkező legmagasabb, “D” akkreditációjú CAE 7000 típusú szimulátor 2013-ban történő szállítására.

A “D” kategóriájú szimulátor az adott légijármű minden a pilótakabinban található rendszerének megjelenítésére képes. A gyakorlatot végző pilóták az elektro-pneomatikus felépítménynek köszönhetően élethű visszajelzést is kapnak a különböző manőverek végrehajtása közben.

Az Aeroflotnak Airbus A320 típusú repülőgépeihez van még hasonló Full Flight Simulatora. Július 17-én érkezik a moszkvai kiképzési központba a Sukhoi Superjet 100-as szimulátoruk és a jövőbeni tervek között szerepel Boeing 777, 787 Dreamliner, Airbus A350XWB és Irkut MC-21-es FFS szimulátor beszerzése is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A flotta keskeny-, és szélestörzsű Airbusaihoz, így az A330-ashoz is, valamint a Boeing 767-es és a négyhajtóműves Iljusin Il-96-300-ashoz a különböző mentési és biztonsági gyakorlatok elvégzéséhez alkalmas kabin mockup-pal rendelkezik a légitársaság.


A CAE 7000-es szériás Full Flight Szimulátorának egy Boeing 787-esre kialakított változata a gyártó fotóján

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!