Oroszországban elsőként állított üzembe pilótái kiképzése érdekében teljes értékű Airbus A330 szimulátort az Aeroflot. A kanadai CAE gyakorló egysége a legmagasabb szintű hatósági tanúsítványokkal rendelkezik.

Üzembe állította vadonatúj Airbus A330 szimulátorát az Aeroflot Russian Airlines kiképzési központja – tájékoztatta az AIRportal.hu-t a légitársaság sajtóközpontja.

Az Aeroflot tavaly nyáron döntött úgy, hogy a 22 darab szélestörzsű Airbus A330-as gépén szolgáló személyzet hatékony kiképzése érdekében teljes értékű, ún. Full Flight Simulatort (FFS) szerez be.

A legmagasabb akkreditációjú ‘D’ kategóriás szimulátorok, mint amilyen a most üzembe állított új A330-as is, az adott légi jármű minden a pilótakabinban található rendszereinek a megjelenítésére képes. A gyakorlatot végző pilóták az elektro-pneomatikus felépítmény révén pedig élethű visszajelzést is kapnak a különböző manőverek végrehajtása közben.

Az idén 90 éves vállalatnak Airbus A320, valamint Iljusin Il-96 típusú repülőgépeihez van még hasonló szimulátora. Az A330-as típushoz eddig a különböző mentési és fedélzetbiztonsági gyakorlatok elvégzéséhez alkalmas kabin mock-up állt csak rendelkezésre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!