Az Airbus A350 XWB első elkészült törzse elfoglalta végső helyét a terheléses vizsgálatok megkezdéséhez. A sárkány a múlt hét folyamán gördült ki a Toulouse Blagnac repülőtér A350 összeszerelő üzeméből, ezután indul útjára az L34-es statikus tesztcsarnokba.tette közzé az ATW Online légiközlekedési hírportál.

Az A350 XWB törzsét egy próbapadon helyezik el, ahol közel egy éves időtartamot fog eltölteni. Ez alatt az idő alatt számos szélsőséges vizsgálaton fog átesni, kielemezve a szerkezet tűrőképességének szélsőségeit. Mindezt annak érdekében, hogy a repülőgép a legszigorúbb előírásoknak is megfeleljen a repülésbiztonság szempontjából.

A 10 ezer négyzetméteres tesztcsarnok ad helyet annak a géptörzset tartó állványnak, mely nem kevesebb, mint 2500 tonna acélt tartalmaz, valamint 240, terhelést és emelést végző sort, mellyel a törzse ható terheléseket fogják előidézni. A kiértékelést 12 000 érzékelő által rögzített adat fogja segíteni.

Ez az első géptörzs, amely elkészült a nemrég felavatott A350 XWB végszerelő csarnokban. A valaha elkészült első A350 törzs a típuscsalád A350-900-as változatát képviseli.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus A350-900 első elkészült törzse már az L34 tesztüzemben várja a szélsőséges terhelési vizsgálatokat.
(Fotók: Airbus)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!