Airbus A380-as óriásgépeivel repül San Franciscóba a jövő nyári szezonban az Air France. A SkyTeam szövetséget erősítő francia légitársaság március 30-án indítja az első Superjumbót a kaliforniai állam nagyvárosába, ahová aztán napi rendszerességgel közlekednek majd.

Jövő nyáron Airbus A380-800-as típusait állítja szolgálatba Párizs – Charles de Gaulle és San Francisco között napi rendszerességgel közlekedő járatain az Air France. A világ legnagyobb utasszállító repülőgépe a francia légitársaság konfigurációja szerint négy komfortosztályon összesen 516 utasülést kínál.


Az első A380-as 2014. március 30-án veszi útját San Franciscóba és onnantól kezdve a hét minden napján délelőtt 10:40-kor száll fel (AF 0084) a nyugati parton fekvő Kalifornia állambeli város felé, ahová az időeltolódásból adódóan még aznap délután 13:00-kor meg is érkezik.

A visszajárat (AF 0083) 15:50-kor startol és másnap délelőtt 11:25-kor érkezik meg a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre. A több mint 11 órás utat a téli időszakban egyébként Boeing 777-es típusok teljesítik, őket fogja váltani március végén a négy-hajtóműves A380-as, amelyből jelenleg 9 darabot számlál a géppark.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az összesen 516 üléses Airbus A380-ason 6 bárhelyiség és egyedülállló módon még egy galéria is található, ahol a művészeteknek és kultúrának hódol a légitársaság. (Fotó: Air France)


A járattal kapcsolatos hír a magyar utazóközönség számára is érdekes lehet, mivel az Air France nemrég jelentette be, hogy a jövő nyári menetrendben ismét kínál kora reggeli járatot Budapest és Párizs között, amellyel kényelmesen elérhetők a társaság délelőtt induló tengerentúli járatai, így a San Francisco-i is.

A nyári szezonban az Air France 11 desztinációt kínál a Charles de Gaulle-ról az Amerikai Egyesült Államokba: Atlanta, Boston, Chicago, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New York, San Francisco és Washington D.C. lesznek elérhetők a flotta szélestörzsű gépeivel.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!