Flottájának legnagyobb típusát, az Airbus A380-ast állítja szolgálatba Párizs és Sanghaj között közlekedő menetrendszerű járatain az Air France. A francia nemzeti légitársaság Superjumbói szeptembertől repülnek a kínai nagyvárosba.

Az Air France Airbus A380-800-asai összesen 516 utas szállítására alkalmasak. Fedélzetükön négyféle komfortosztályt kínálnak: az első (La Première) és az üzleti osztályú (Business) szolgáltatás mellett prémium (Prémium Voyageur) és hagyományos turista osztályok (Voyageur Economy) is rendelkezésre állnak.

A heti háromszor közlekedő járat 23:20-kor startol a párizsi Charles de Gaulle repülőtérről és másnap délután 16:20-kor landol Sanghajban. A visszajárat szintén 23:20-kor indul és másnap reggel 05:35-kor érkezik Párizsba – azzal kedvező átszállási lehetőségeket biztosítva az Air France többi járatára.


A sanghaji A380-as bejelentéssel egyidőben az is kiderült, hogy az Air France szingapúri járatain viszont szeptembertől nem közlekednek tovább a Superjumbók. Az útvonalat Boeing 777-esek fogják teljesíteni.

Sanghajba egyébként az Air France lesz az első európai légitársaság, amely Airbus A380-assal repül.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!