Hosszú távú partnerséget kötött az Airbus Helicopters és Lengyelország az innovációk felhasználása jegyében. Ennek keretében vett részt a cég a múlt héten Gdanskban megrendezett Balti Katonai Expón.

A 2014-es Balti Katonai Expón mutatta be az Airbus Helicopters három lengyel egyetemmel – a Lodz-i Műszaki Egyetemmel, a gdanski Műszaki Egyetemmel és a radomi Kazimierz Pulaski Műszaki és Bölcsészettudományi Egyetemmel – zajló kooperációját. A kiállítás idején rendezett Natcon konferencián Jean-Brice Dumont, az Airbus Helicopters műszaki alelnöke „A jövő vertikális szállítási megoldásai a védelemben és a belbiztonságban az X3 tapasztalatai alapján” – címmel tartott előadást.

„Az együttműködés erősítése révén az Airbus Helicopters kész arra, hogy segítse Lengyelország helikopter-szektorának jövőbeni fejlődését, miközben élvezi az ország intellektuális és ipari kapacitásainak előnyeit” – fejtette ki Dumont.

Hozzátette: a Lodz-i Műszaki Egyetem hozzájárulása az Airbus Helicopters X3 programjához tényezője volt a hibrid bemutatógép sikeres tesztrepülési kampányának, amelynek csúcspontja a jelenlegi helikopteres sebességi repülőrekordok megdöntése volt. „Együttműködésünk azt demonstrálta, hogy a Lodz-i Műszaki Egyetem kiváló és megbízható partner, amely képes betartani a szigorú és ambiciózus menetrendet” – hangsúlyozta Dumont. „Együtt voltunk képesek új horizontok megnyitására az X3-as repüléseivel.”

Az Airbus Helicopters kiállítása a Balt Military Expón (az A42-es stand) bemutatta az EC725 Caracal makettjét, a típust a gyártó Lengyelország hetven gépes, nehéz többfeladatú katonai helikopter-beszerzésére ajánlja, és ugyancsak látható az X3 hibrid repülőgép makettje, amelyhez aerodinamikai szakértelmével a Lodz-i Műszaki Egyetem is hozzájárult.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!