A török fapados légitársaság és az európai repülőgépgyár december 18-án egyeztek meg arról, hogy a Pegasus az új Airbus A320neo, valamint A321 neo gépekkel fogja bővíteni a jelenleg 37 darab Boeing 737-esből álló flottáját.

A szerződés összesen 100 darab repülőgépről szól, melyből 25 vásárlási opció. A üzlet Törökország legnagyobb polgári repülőgép megrendelésének számít, így a a sajtótájékoztatón a légitársaság elnökén – Ali Sabancin kívül a török közlekedési miniszter, Sertac Haybat vezérigazgató, és az Airbus szakembere, Christopher Buckley is részt vett.

Ali Sabanci további részleteket is elárult az szerződéssel kapcsolatban, miszerint a rendelésből 58 darab repülőgép az A320 neo, míg 15 darab a hosszabb, A321 neo változat lesz. A gépek 180, illetve 220 üléssel lesznek felszerelve. Az új példányok a légitársaság isztambuli bázisáról fognak belföldi, és nemzetközi járatokat teljesíteni.

Az új Airbus A320-neo új hajtóműveinek, valamint az új Sharkleteknek köszönhetően a repülőgépek körülbelül 15%-al kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a klasszikus Airbus A320 család tagjai. Az új neo típusra ezidáig mintegy 8800 darab megrendelés érkezett több mint 380 légitársaságtól.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!