Az amerikai low-cost légitársaság, az Allegiant Airlines nagyszabású gépbeszerzési programot indít, mellyel sikeresen bővítheti és fiatalíthatja jelenleg igen öreg gépekből álló flottáját.

A flottabővítés tényét és a megvalósítás mikéntjét az Allegiant Travel Company elnök-vezérigazgatója, Andrew C. Levy közölte.

„A jelenlegi flotta gerincét alkotó 53 McDonnell Douglas MD-80-as marad, viszont az Airbus A320-as családba tartozó gépek számát 32 darabra szeretnénk növelni 2018-ra, mellyel a flotta átlagéletkora jelentősen csökkenne, továbbá nőne a kapacitás és az üzemeltetési költségek is csökkennének a korosodó gépekhez képest.” – mondta Levy.

Az Airbus-flotta a következőképpen fog felállni 2018-ra: 22 darab 156 férőhelyes Airbus A319-es és 10 darab 177 üléses Airbus A320-as lesz. A társaság lízingszerződései hamarosan lejárnak, amit nem is akarnak megújítani, mivel ezeket a gépeket megvásárolják a jelenlegi bérbeadótól, a GECAS lízingcégtől, amennyiben ők is hozzájárulnak ehhez. A GECAS-tól így 12 gép tulajdonjoga kerülhet át a diszkont légitársasághoz.

Újabb használt gépek legkorábban 2014 végén és 2015 elején kerülhetnek a flottába. Egy hat gépes kontingens, az easyJet gépparkjából érkezhet az amerikai fuvarozóhoz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A következő nagyobb csomag egy 14 gépes beszerzés, mely nagyrészt európai légitársaságok használt gépeit tartalmazza. Ezek a gépek szintén lízingcégektől és a korábbi tulajdonosoktól közvetlenül kerülnek megvételre. 12 repülőgépet egyszerre, míg egy A319-est és egy A320-ast külön-külön szerez be az Allegiant.

A vállalat számításai szerint a flottamodernizációra 2014-ben 315 millió, 2015-ben 220 millió dollárt kell költeniük, melynek finanszírozását saját erőből és hitelekből kívánják fedezni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!