A Wizz Air ma bejelentette, hogy 20% kedvezményt biztosít a Budapest – Baku útvonalon, minden február 5-én és 6-án a légitársaság honlapján intézett foglalásra. A légitársaság tavaly június 17-e óta hetente kétszer közlekedtet járatokat a magyar és az azeri főváros között.

Az utasok ma és holnap 20% kedvezménnyel foglalhatnak jegyeket a Wizz Air bakui járatára. A Wizz Air menetrendszerinti járatai hétfőn és pénteken indulnak a budapesti Liszt Ferenc repülőtérről Bakuba, a légitársaság visszafelé kedden és szombaton repül.

„A Wizz Air még közelebb hozza Bakut a magyar utasokhoz, hiszen most 20% kedvezménnyel foglalhatják le jegyeiket erre az útvonalra” – mondta Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője.

„A kétmillió lakosú Baku Azerbajdzsán fővárosa, „Ázsia legeurópaibb városa”, a Kaszpi-tengeri és a kaukázusi régió kulturális központja. Bakut szubtrópusi klímája, gazdag történelmi öröksége és kedvező elhelyezkedése teszik izgalmas, vonzó desztinációvá. Kiváló úti cél városnézéshez, tengerparti pihenéshez egyaránt, ráadásul kereskedelmi és gazdasági szerepe miatt az üzleti utazók számára is érdekes célpont” – tette hozzá Daniel de Carvalho.

Biztos, hogy megéri a Wizznek a bakui járat?
A Wizz Air tavaly júniusban teremtett közvetlen légi összeköttetést a magyar és az azeri főváros között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára áprilisban Váradi Józseffel, a Wizz Air vezérigazgatójával közösen jelentették be a bakui járatnyitást – hangsúlyozandó a kormányzati politika keleti nyitás stratégiáját. A várakozások az első évre akkor mintegy 30 ezer utas szállítására szóltak.

Az államtitkár, aki 2012 júliusa óta a magyar-azeri gazdasági vegyesbizottság társelnöke is, január elején arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Wizz Air június és december között 14 245 utast szállított, ami jelentős növekedés a 2011-ben mért 587 kiutazáshoz képest, de nyilvánvaló, hogy a felét sem éri el a légitársaság korábban közölt várakozásainak. Az utazások 64.8%-a egyébként bakui indulású volt.

A Wizz Air 180 üléses Airbus A320-as típusaival közlekedteti az útvonalat, de mint arról az AIRportal.hu beszámolt a légitársaság októberben korábbi 26 gépre vonatkozó rendelését a hosszabb törzsű, A321-es változatra konvertálta.

A módosított szerződés lehetővé teszi, hogy a légitársaság folytassa útvonalhálózata bővítését – közölte akkor a Wizz, de részletesebb tájékoztatást sem a fedélzeti konfigurációról, sem a desztináció tervekről nem adtak, mint ahogy egyelőre az sem tudható, mikor érkezik az első A321-es a flottába.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!