“Spotterek. Ők azok, akik gyakran órákat állnak a repülőterek kerítése mellett, teleobjektívjükkel le- és felszálló gépekre vadásznak. Keresik a különleges repülőket, és gyakran egészen elképesztő felvételeket készítenek.” – ezzel a bevezetővel jelent meg egy 6 oldalas cikk a Digitális Fotó Magazin 2012. július-augusztusi számában a ferihegyi repülőfotósokról.

A Digitális Fotó Magazin az egyetlen havonta megjelenő, fotózással professzionális szinten foglalkozó magazin, a legrangosabb fotózással foglalkozó szaklap ma Magyarországon, így örömmel fogadtuk a lap érdeklődését a hobbink iránt. A cikk szerkesztőjével, Szita Péterrel egy május végi péntek délutánon, stílusosan az egyik spotterhelyen, a Cargodombon találkoztunk.

A cikk szerzőjének a hobbinkkal és a repülőgép-fotózással kapcsolatos kérdéseire Bodorics Tamás, Ispán Tamás, Kovács Gábor, Mészáros Balázs és Samu Ádám válaszoltak. A cikkben megjelent néhány spotter fotó is, amely bízunk benne, hogy minél több amatőr és profi fotós figyelmét felkelti a hobbink iránt. A cikk végén található egy “mini spotter suli” is, amelyből a repülőgép-fotózás legalapvetőbb trükkjeibe is bepillantást nyerhet az olvasó.

A cikket a Digitális Fotó Magazin kérésének megfelelően egyelőre nem közölhetjük le egy az egyben, így csak ízelítőnek szánjuk a fenti oldalképeket. Köszönjük a megértést!

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!