Látványos alacsony áthúzással és vízsugaras köszöntéssel ünnepelte tízedik, közvetlenül az amerikai repülőgépgyártól származó Boeing 737-800NG típusú utasszállítóját az Aerolíneas Argentinas, amellyel a flottának immáron összesen 36 darab Next Generation 737-ese van.

A vízsugaras köszöntés. (Fotó: Aerolíneas Argentinas) | © AIRportal.hu

A vízsugaras köszöntés. (Fotó: Aerolíneas Argentinas)
A flotta legújabb Boeing 737-800-asa, LV-FUC. Az argentin légitársaságnak immáron 22 darab 737-700 és 14 darab 737-800 típusa van. (Fotó: Aerolíneas Argentinas) | © AIRportal.hu

A flotta legújabb Boeing 737-800-asa, LV-FUC. Az argentin légitársaságnak immáron 22 darab 737-700 és 14 darab 737-800 típusa van. (Fotó: Aerolíneas Argentinas)
Mariano Recalde, az argentin légitársaság vezetője útban az új gép fedélzetére. (Fotó: Aerolíneas Argentinas) | © AIRportal.hu

Mariano Recalde, az argentin légitársaság vezetője útban az új gép fedélzetére. (Fotó: Aerolíneas Argentinas)

Igen figyelemre méltó belépővel, egy extra alacsony áthúzással tisztelgett leendő bázisrepülőtere és az ünneplő egybegyűltek előtt az Aerolíneas Argentinas tízedik Boeing 737-800 gépe. Az LV-FUC lajstromú Next Generation 737-es pilótái miután végrehajtották a nem mindennapi manővert és leszálltak, a kijelölt állóhely felé vették az irányt miközben a Buenos Aires-i Jorge Newbery reptér tűzoltó szolgálata diadalív vízsugaras köszöntést font a gép köré.

Az eseményen természetesen jelen volt Mariano Recalde, az Aerolíneas Argentinas elnök-vezérigazgatója is, aki elmondta, 2008-ban, amikor átvették a légitársaságot még csak 26 gépe volt a flottának, amely ma már 69 repülőgéppel üzemel. Mint ismeretes az argentin állam ekkor kezdte meg a csőd szélére jutott nemzeti légitársaság vissza államosítását, majd kérték fel Mariano Recaldét a vállalat vezetésére, aki Cristina Fernández de Kirchner, az ország elnök asszonyának teljes bizalmát és támogatását élvezve látott neki a légitársaság célul kitűzött felemelésének.

A 2012 augusztusában teljes jogú SkyTeam szövetségessé vált Aerolíneas Argentinas jelentős állami segítséggel, de a kilábalás útjára lépett, igaz működése még mindig veszteséges. Argentína vezetése azonban eltökélt a nemzeti légitársaság fenntartása és lehetőségei szerinti fejlesztése mellett. A számokról biztosat csak annyit tudni amennyit a vállalat idén év elején maga közölt, dicsőségként állítva, hogy a 2012. évi eredményekhez képest 2013-ban 44,1%-kal sikerült mérsékelni a deficitet, amely 194 millió dollárral csökkentette az államnak a légitársaság fenntartására fordítandó költségeit.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az viszont mindenképp az elismert tények táborát erősíti, hogy a légiközlekedés új erőre kapott az országban, a folyamatosan megújuló flotta minden argentin tartományt bekapcsolt az útvonalhálózatba, és nemzetközi viszonylatban is nyílnak új járatok, javult a szolgáltatási színvonal, modernizálták a kiképzési struktúrát, repülőgép szimulátorokat szereztek be, és nemrég egy vadonatúj, A380-as kompatibilis műszaki-karbantartó bázis építésébe is kezdtek.

Forrás: Aerolíneas Argentinas YouTube Csatorna

A keskenytörzsű géppark fejlesztése pedig a legújabb 737-800NG megérkeztével még korántsem ér véget, a jövő évben további három darab ilyen típus csatlakozik a flottához, és 2016-tól kezdődnek meg a szállításai annak a húsz darab 737-800-asnak, amelyre tavaly októberben szerződött a légitársaság. Ezeket is közvetlenül a gyárból repülik majd át Buenos Airesbe, akárcsak azt a négy darab szélestörzsű Airbus A330-200-ast, amelyekre idén év elején írtak alá megállapodást, 2015-ös szállítási kezdettel.

A két-osztályos elrendezésben egyenként összesen 170 utas szállítására (162 economy és 8 business) alkalmas Boeing 737-800-asokat az argentin légitársaság mind a legújabb Boeing SkyInterior (BSI) kabinbelsővel rendeli. A flotta egy részén, nyolc gépen pedig már kiépítették a Panasonic eXW Wi-Fi alapú szórakoztató rendszerét is, amely az utasoknak a saját hordozható eszközeiken keresztül teszi elérhetővé a válogatott audio és videó tartalmak elérését.

Forrás: Pasajeros En Transito YouTube Csatorna

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!