Az index.hu cikke szerint teljesen levonultak a Főtaxi autói a Liszt Ferenc repülőtérről. Az érkezők hiába várják a Budapest Airporttal szerződésben álló társaság autóit, azok nem hajtanak fel az érkezési oldalra.

A taxisok tegnap még csak lassító sztrájkot tartottak. 10-15 percenként ment fel egy autó a hívásra, így az utasoknak hosszú ideig kellett várniuk. Késő este óta azonban már egyáltalán nem vesznek fel utast. Az akció spontán szerveződött. A reptérre érkező utasokat most a többi taxis veszi fel, akik azonban szabad áron szállítják az utasokat.

Update (péntek 18:00): Véget ért a reptéri taxisok tiltakozó akciója a Liszt Ferenc repülőtéren – tájékoztatta Vízy András, a Főtaxi Zrt. szóvivője péntek délután az MTI-vel.

A Budapest Airport szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye a Liszt Ferenc repülőtéren ma kialakult taxis helyzettel kapcsolatban.

A Budapest Airport vezetése megütközéssel észlelte, hogy ma reggeltől fennakadásokat lehet tapasztalni a taxis szolgáltatásban a 2. Terminálon. A Budapest Airport nem kíván beavatkozni sem szerződött szolgáltató partnere, sem más taxis társaságok belső ügyeibe. Fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a Budapest Airport nem változtatott egyéb módon a taxis szolgáltatásokkal
kapcsolatos szerződésen, mint ami a Főpolgármesteri Hivatal által hozott taxis rendelet 2013. szeptember 1. utáni változásaiból következik.

A Budapest Airport ugyanakkor elvárja, hogy szerződött partnerei a megállapodásnak megfelelő minőségű szolgáltatást nyújtsák az utasoknak. Mindennél fontosabban tartjuk, hogy a budapesti repülőtér utasai az elvárható legmagasabb színvonalú, megbízható szolgáltatást kapják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Budapest Airport
Budapest, 2013. augusztus 16. (péntek)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!