Az induló és érkező repülőjáratok kiszolgálására alkalmas műszaki állomást nyit Debrecenben a Lufthansa Technik Budapest Kft., miután a Wizzair második magyarországi bázisának köszönhetően egy új telephelyet vett bérbe a XANGA Investment & Development Group-hoz tartozó, a multimodális logisztikai központot fejlesztő Saigo Port Kft-től. Ezzel a lépéssel megkezdődik a legnagyobb német repülőgép-karbantartó vállalat tevékenysége a debreceni bázisán – közölte lapunkkal a cég.

Erre első sorban azért volt szükség, hogy a Wizzair Airbus A320-as bázis repülőgép forgalmi karbantartását december 15-től ki tudják szolgálni. A bővítéssel összefüggésben a Lufthansa Technik Kft. így Budapesten kívül már Debrecenben is foglalkoztat kollégákat, amely mindenképpen örömteli hiszen ezáltal is új munkahelyek létesültek.

A Lufthansa Technik tizenöt éve működik Budapesten, repülőgép karbantartási és javítási munkát végez, beleértve a teljes körű szolgáltatást a napi karbantartástól kezdve egészen a nagyjavításig, a mintegy egy hónapos ún. „D-check” munkáig. A Lufthansa Technik állandó ügyfelei közé nemcsak a német anyavállalat, vagyis a Lufthansa légitársaság gépei tartoznak, hanem a Wizz Air, az Austrian a Norwegian és sok más külföldi légitársaság számára is végeznek karbantartást Budapesten.

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága nemrég újította meg a szerződését a Lufthansa Technik Maintenance Internationallel (LTMI) és a Lufthansa Technik Budapesttel (LTB) a magyar, romániai és szlovákiai bázisú flottájának műszaki karbantartási munkáira.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!