Huszonöt alvókapszulát helyeztek üzembe az új isztambuli légikikötőben, amelyekben több órás átszállási idő alatt megpihenhetnek a fáradt utasok.

Néhány órás átszállás esetén jó megoldás lehet az alvókapszulák (vagy más néven alvókabinok) használata, amelyek a repülőtéri hoteleknél olcsóbb, a terminálon található váróknál pedig komfortosabb megoldást kínálnak a pihenésre. 

Az iGA Sleepodnak elnevezett alvókapszulákat óránként 9 euróért lehet bérelni. Az alapár tartalmazza a lepedőt és párnát, továbbiak bérlése 2 euróba kerül. Az ágyneműt természetesen minden egyes igénybe vétel után kitisztítják.

Alvókapszulák az isztambuli repülőtéren (forrás: Istanbul Airport)

Az alvókabinok alsó részében bőröndtároló kapott helyet, ahova a kézipoggyász könnyen elfér. USB-csatlakoztatóval és konnektorral is fel vannak szerelve, így az utasok a pihenési idő alatt feltölthetik elektronikus eszközeiket. A kapszulák a repülőtér központi csarnokában helyezkednek el, közvetlenül az útlevél-ellenőrzési terület mellett.

Az alvókabinok hasznosak lehetnek azon utasoknak, akik csupán néhány órát töltenek el várakozással a terminálban. Hosszabb átszállás esetén érdemes a repülőtéri hotelben megszállni: a Yotel nevű lánc a földi és légi oldalon is üzemeltet egy-egy szállodát. Utóbbiban egy éjszaka két főre 150 eurótól kezdődik, amely csak kicsivel több, mint két alvókapszula bérlése 8-8 órára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.