Tom Horton, az American Airlines vezérigazgatója egy, a vállalat dolgozóinak címzett levélben számolt be arról, hogy az American Airlines, és a US Airways esetleges egyesüléséről hamarosan dönt a két légitársaság igazgatóságaadta hírül az ATW Online szakmai hírportál.

A levélben az igazgató bővebben kifejtette, hogy minden, az egyesüléssel kapcsolatos tárgyaláson személyesen vesz részt, hogy a légitársaság, és ezáltal az utasok, valamint a dolgozók számára a lehető legjobb döntést hozhassák meg. A legfontosabb cél jelenleg, hogy az American Airlines ki tudjon lépni a csődvédelem alól.

Annak érdekében, hogy ezt a célt elérjék, két lehetséges variációt kell alaposan kielemezni a vállalat szakembereinek. Az első lehetőség az, hogy a dallasi székhelyű légitársaság egyedül próbálja átszervezni működését. A második opció pedig a US Airways-szel történő együttműködés. Ez természetesen nem hagyja figyelmen kívül azt a dokumentumot sem, melyet a légitársaság vezetősége az egyesült pilóták szövetségével (APA) közösen írtak alá a dolgozók érdekeinek védelmében. A szerződés magában foglalja még az APA által képviselt, mintegy 10 000 American Airlines dolgozó, és a vezetőség együttműködését egy közös cél érdekében.

Az igazgató hozzátette, hogy a szerződés további pontjai is segítenek az igazgatóságnak döntést hozni, mivel így módjukban áll azt is megvizsgálni, hogy melyik út lehet a lehető leggazdaságosabb, és legkíméletesebb megoldás a dolgozók számára is.

Tom Horton hozzátette, hogy akármelyik kiutat is választják, a Chapter 11 – azaz a csődvédelmi eljárás alatt, a légitársaság erőfeszítései egy olyan erős alapot képeztek, melyről az American Airlines hamarosan ismét a világ vezető légitársaságai közé léphet vissza.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A US Airways Airbus A330-as repülőgépe. Fotó: Bodorics Tamás / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!