Új fejezet kezdődött az American Airlines történelmében, amikor január 23-án, helyi idő szerint este 7 óra után nem sokkal leszállt a Dallas Fort Worth repülőtéren a légitársaság első Boeing 787-8-as utasszállító repülőgépe.

Az N800AN lajstromjelű gép a Boeing-festőhangár előtt. (Fotó: American Airlines) | © AIRportal.hu

Az N800AN lajstromjelű gép a Boeing-festőhangár előtt.
(Fotó: American Airlines)

Az N800AN lajstromjelű Dreamliner az eredetileg tervezett délutáni landolás helyett csupán az esti órákban érkezett meg az American Airlines egyik legnagyobb központi repülőterére, mivel az átvételkor felmerülő papírmunkák hátráltatták az indulást, továbbá a repülőgép számítógépes rendszerével is kisebb problémák akadtak, melyeket végül sikeresen kiküszöböltek a Boeing munkatársai.

Az American Airlines összesen 42 darab Boeing 787-es utasszállítóra adott le megrendelést, míg további 58 példányra opcionális vásárlási joggal rendelkezik. A rendelésben nem csak a rövidebb, 787-8-as verzió, hanem a hat méterrel hosszabb 9-es altípus is megtalálható.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Felszállás közben az American Airlines első Dreamlinere. (Fotó: American Airlines) | © AIRportal.hu

Felszállás közben az American Airlines első Dreamlinere. (Fotó: American Airlines)


Az első Dreamliner várhatóan az év második negyedében fog kereskedelmi forgalomba állni, és akkor is először csak belföldi járatokon fog szolgálatot teljesíteni, hogy a leendő személyzetet megfelelően kiképezhessék.

A 100 gépes rendelés egyébként egy 2 milliárd dolláros beruházás része, melynek keretein belül az American Airlines fejleszteni kívánja a fedélzeti ellátás minőségét, továbbá átalakításra kerül majd több kiválasztott típus belső elrendezése is. Ebbe a kategóriába tartozik több Boeing 767-300-as, 777-200-as, és a US Airways keskenytörzsű Airbusai is.

American-pilóták felkészülés közben a flotta legújabb típusának hazarepülésére. (Fotó: American Airlines) | © AIRportal.hu

American-pilóták felkészülés közben a flotta legújabb típusának hazarepülésére. (Fotó: American Airlines)

A fejlesztés a hosszú távú járatokon új kabinbelső, teljes mértékben ággyá alakítható ülések, Wi-Fi szolgáltatás, és modernizált fedélzeti szórakoztatórendszerek kiépítésében mutatkozik majd meg.

Várhatóan két éven belül nemcsak a levegőben, de már a repülőtereken is megkezdődik az új “American-élmény”, mivel az összes lounge felújításra kerül, és bővülni fog a szolgáltatások köre az ételek-italok, és a szolgáltatások tekintetében is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!