Nagyszabású átadási ceremónia közepette ünnepelték az Airbus, az American Airlines és a CFM International hajtóműgyár munkatársai az első egyfolyosós Airbus repülőgép átadását az amerikai légitársaság részére.

Az American Airlines első ilyen gépe egy 128 üléses Airbus A319-es, amelyet kétosztályos elrendezésben szállít a gyártó. Az első, CFM56 típusú hajtóművekkel szerelt példány először csak belföldi útvonalakon lesz használva, majd ősztől már a környező országok reptereit is látogatni fogja. A légitársaság összesen 260 darab A320-as családba tartozó keskenytörzsűt rendelt a toulouse-i gyártól.

Az A319-es nemcsak az American Airlines részére hatalmas mérföldkő, hanem a gyárnak is, hiszen ez az első nem A320-as Airbus, amely már a korszerűbb Sharklet szárnyvégekkel lett ellátva. Ezek segítségével akár 4%-os üzemanyag megtakarítás is elérhető, mely lehetővé teszi, hogy a repülőgép 110 tengeri mérfölddel tovább repülhessen, vagy csaknem fél tonnával több hasznos terhet szállíthasson magával. További érdekességnek számít, hogy ez a példány a 100. Sharklettel ellátott Airbus.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!