Az American Airlines is beállt a sorba és rendszeresíti a tableteket több mint 17 000 légiutas-kísérőjük számára, így az utastérből is eltűnnek a megszokott munkapapírok.

 | © AIRportal.hu

Miután a pilótafülkék már majdnem egy éve papírmentessé váltak, az American úgy döntött, hogy a személyzet többi részét is elektromos kézi eszközökkel szereli fel, ezzel további súlycsökkenést és üzemanyag spórolást elérve. A megtakarítható összeg nem is jelentéktelen, a fuvarozó szerint ezzel a módszerrel ugyanis akár évi 1 millió dollárral csökkenhetnek a fedélzeti szolgáltatások körében felmerülő kiadásaik.

A világon egyre több légitársaság teszi le a voksát a kisméretű elektronikus eszközök mellett, jó példa erre a szintén a kontinensen működő United és a Delta Air Lines. A két nagyvállalat repülőgépeinek pilótafülkéiben már szintén nem találhatóak papírok, a légiutas-kísérők számára pedig október végéig rendelkezésre állítják a tableteket.

Az American a Samsung termékeit látta legmegfelelőbbnek az utastérben zajló feladatok ellátására, így a személyzet könnyebben végezheti majd az ételek és italok felszolgálását, valamint az utasok kiszolgálását, segítését.

A légitársaságok spórolási programjai úgy látszik, hamarosan minden területre kiterjednek, hiszen a teljes repülőgépbelső és annak szokásainak átreformálása mellett olyan tervek is szóba jöttek már, hogy a pilóták az üzemanyag takarékosság jegyében egy működő hajtóművel taxizzanak az állóhelyekre, vagy a régebbi repülőkből szereljék ki a fedélzeti telefonokat, ezzel is súlycsökkenést okozva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezek a próbálkozások, bár néha nem tűnhetnek ésszerűnek, valóban sok költségtől szabadítják meg a fuvarozókat, jó példa erre a legtöbb észak-amerikai nagy légi vállalat, élükön az American Airlines-szal, melyek többségének 4 év alatt sikerült nyereségessé válniuk részben ezeknek a változásoknak köszönhetően.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!