Nairobi és New York JFK reptere között nyitja meg ultrahosszú, közvetlen járatát a Kenya Airways. Ez lesz az első Kelet-Afrika és Egyesült Államok között közlekedő, közbenső leszállás nélküli menetrend szerinti járat. 

Forrás: Boeing

Az új járat a Kenya Airways eddigi leghosszabb, 15 órás útvonala lesz, egyúttal az első közvetlen légi kapcsolat Kenya fővárosa és az Amerikai Egyesült Államok között, egy eddig kihasználatlan kereskedelmi útvonalon.

A repülőjegyek árusítását január 12-én kezdték, az első járat október 28-án indul majd – írta az Aviation24.be.

A járatok helyi idő szerint este 23:25 perckor indulnak majd Nairobiból, és new yorki idő szerint reggel 06:25-kor szállnak le. Ezt követően a légitársaság gépei hat órás fordulóidő után indulnak vissza, és másnap 10:25 perckor érkeznek vissza a kenyai főváros repterére.

Az Ethiopian Airlines is üzemeltet járatokat a térségből az USA több repülőterére, Boeing 777-es és 787-es gépekkel. A rivális légitársaság Los Angelesbe, Washingtonba tartó járatai Dublinban, a Newarki járatok pedig Lomé (Togo) repterén közbenső megálló beiktatásával közlekednek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Kenya Airways egyike Afrika legfejlettebb, modern flottával és nemzetközi útvonal hálózattal rendelkező fuvarozójának, kilenc Boeing 787-8 Dreamlinerrel teljesítenek járatokat több közel-keleti, ázsiai és európai városba is. Ez a típus áll majd forgalomba az új útvonalon is.