A Qatar Airways újabb európai célállomással bőviti útvonalhálózatát, melynek köszönhetően 2015. június 16-tól napi rendszerességgel lehet majd Doha és Amszterdam között utazni az ötcsillagos társaság Boeing 787-8 típusú Dreamliner gépein.

A légitársaság egyre több európai városba üzemel szélestörzsű gépekkel, így remélhetőleg hamarosan a budapesti viszonylaton is üdvözölhetünk egy nagyobb típust. (Fotó: Bodorics Tamás - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A légitársaság egyre több európai városba üzemel szélestörzsű gépekkel, így remélhetőleg hamarosan a budapesti viszonylaton is üdvözölhetünk egy nagyobb típust.
(Fotó: Bodorics Tamás – AIRportal.hu)

Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója a viszonylat bejelentésekor elmondott beszédében kihangsúlyozta, hogy a holland nagyváros már nagyon régen szerepelt azon desztinációk között, melyet Dohából közvetlenül is elérhetővé akartak tenni, így rendkívül nagy öröm, hogy ezzel a bővítéssel köszönthetik az új esztendőt.

Amszterdam az ötcsillagos légitársaság 34. európai desztinációja lesz, mely útvonalra a legújabb Boeing 787-es Dreamliner utasszállítókat fogják beállítani, melyek kétosztályos elrendezésben 254 utast tudnak szállítani.

A kényelem itt sem utolsó szempont, mivel az üzleti osztályon 22 darab teljes egészében ággyá alakítható ülés található, míg a turistaosztályon 232 darab saját LCD monitorral szerelt ülőhely biztosítja majd az utazók komfortját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Qatar repülőgépei hétfőn, kedden, pénteken, valamint szombaton 08:25-kor indulnak Dohából, és 14:00-kor landolnak az amszterdami Schiphol repülőtéren, míg a hét többi napján 5 perccel korábbi indulási és érkezési időpont van feltüntetve.

A gépek valamivel több, mint két órát töltetnek Hollandiában, majd a hét napjaitól függően 16:10-kor, valamint 16:20-kor indulnak vissza Katarba, így pedig mintegy 6,5 órás repülés után 23:15-kor, illetve 23:25-kor landolnak az arab ország fővárosában.

A Qatar Airways elképzelései szerint a menetrend megkönnyíti majd az üzleti találkozókra utazók választását, továbbá bíznak a két ország közötti kapcsolatok meg szorosabbá tételében is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!