Az Saratov Airlines a Rossiya flottájából kivont An-148-as repülőgépekkel váltja a légitársaság kiöregedő háromhajtóműves Yak-42-eseit.

Az orosz Saratov Airlines a napokban jelentett be, hogy átvette első Antonov An-148-100B típusú regionális sugárhajtású repülőgépét.

Az első példány, mely az RA-61703 lajstromjel alatt repül november 12-én érkezett meg a légitársaság bázisrepülőterére a Voronezh Aircraft Production Association (VASO) hangárjából, ahol a szükséges karbantartási munkálatok elvégzését követően a Saratov Airlines új arculatába festették a repülőgépet.

Az Antonov An-148-100B első kereskedelmi járata a légitársaságnál még idén év végén várható, miután lezárulnak az ilyenkor szükséges előkészítő folyamatok és az engedélyek megszerzése.

A Saratov Airlines An-148-asai nem új repülőgépek, hanem a Rossiya Airlinestól bérli azokat. A Rossiya Airlines korábban hat darab An-148-100B repülőgépet üzemeltetett, melyeket az Ilyushin Finance Co.-tól lízingel. A légitársaság 2015. tavaszán állította le a típus üzemeltetését, azonban a repülőgépek bérleti díját ennek ellenére tovább fizette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A második An-148-as várhatóan még november végén megérkezik a légitársasághoz a Russian Aviation Insider cikke szerint, ezt pedig még két repülőgép követi majd, azaz összesen négy darabot vesz át a Saratov Airlines a Rossiya korábbi repülőgépei közül.

Fotók a Twitterről