Az All Nippon Airways vezetősége azután kezdte el a pilóták gyakoroltatását, miután kiderült, hogy az amerikai repülőgépgyár megkapta a szükséges engedélyeket a Boeing 787-es repülőgépek akkumulátorainak a cseréjére, illetve javításáraírja a Flightglobal.

A japán légitársaság szóvivője hozzátette, hogy a szimulátoros képzés már áprilisban el fog kezdődni, hogy a pilóták a lehető legjobban felkészüljenek a repülőgépek újbóli biztonságos kezelésére.

Az ANA-nál eddig körülbelül 200 pilóta szerezte meg a Boeing 787-es repülőgépre szóló szakszolgálati engedélyt. Ők a légitársaság saját Dreamliner szimulátorain fognak gyakorolni, melyből kettő is a rendelkezésükre áll.

A repülőgépek újbóli üzemelésére azonban nem csak a pilóták készülnek fel: hamarosan megkezdődik a jegyek árusítása is, igaz az első debütáláshoz hasonlóan csak belföldi úti célokra.

Konkrét dátum arról, hogy ténylegesen mikor emelkedhetnek levegőbe a gépek, még nincsen sem a belföldi, sem a hosszútávú járatok esetében sem, a foglalási rendszer alapján először június 1-én fog újból Dreamliner repülni az ANA flottájában. A hosszútávú járatok, mint például a Narita – San José, vagy a Tokio – Seattle egyelőre nem fognak szerepelni a járatlistán. Ezek újraindításáról az első tesztidőszak lezárulta után fognak döntést hozni a légitársaság szakemberei.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ANA jelenleg 17 darab Boeing 787-es repülőgéppel rendelkezik, ezen felül pedig további 19 darab 787-8-ra, valamint 30 darab B787-9-re van megrendelése, a japán légitársaság a típus első üzemeltetője.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!