A dubai székhelyű Emirates légitársaság nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a közeljövőben belépjen az igencsak versenyképes transzatlanti járatok piacára, melyeken jelenleg a British Airways és a Virgin Atlantic tölti be a domináns szerepet. Mindez azt jelentené, hogy az Emirates Dubaiból az Egyesült Királyságon keresztül indítana járatokat az Egyesült Államokba.

Az arab légitársaság Egyesült Királyságért felelős alelnöke, Laurie Berryman elmondta, hogy vállalatuk igen erős keresletet vélt felfedzni az említett piacon, valamint, hogy az elmúlt évben 800 ezer utast szállítottak észak-angliai célállomásaikat érintve.

“A glasgowi célpontunkra már napi kétszer repülünk, valamint nagyobb típusra is váltottunk. Newcastle mostantól Airbus helyet Boeing 777-essel érhető el, egyszóval ott is növeltük a kapacitásunkat. Birmingham és Dubai között is naponta kétszer repülünk, míg a Manchester-i járataink közül egyet A380-al, a másik kettőt pedig Boeing 777-essel teljesítünk.” – nyilatkozta Berryman a Buying Business Travel-nek.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a légitársaság Milánóból is indít közvetlen járatot New York-ba október 1-jétől. Berryman szerint, amint megszerzik a szükséges hatósági engedélyeket, úgy nemsokkkal utána már Észak-Angliából is elindíthatják a közvetlen, USA-ba tartó járataikat.

“Rendelkezünk bizonyos jogokkal a régiókon kívül, így erre a tervünkre soha nem mondanám, hogy lehetetlen. A Davies Bizottság (Az Egyesült Királyság repülőterekért felelős bizottsága – a szerk.) felé olyan pontokat vetnénk fel, mint az ország délkeleti részének légi szempontból való tehermentesítése, valamint, hogy mi akadályozza azt, hogy a regionális repülőterekre bárki szabadon üzemeltethessen járatot. Heathrow Anglia déli részén fekszik, de Manchester nagyobb gyűjtőterületként szolgál két órás autóút sugarában.” – tette hozzá Berryman.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A transzatlanti piac jelenleg a British Airways és a Virgin Atlantic brit, valamint a Delta Air Lines és az American Airlines amerikai légifuvarozók által dominált szektor. Saj Ahmad légiközlekedési elemző az Arabian Business portálnak elmondta, hogy nyilvánvaló igény van az Emirates esetleges járataira, melyből tőkét tudna kovácsolni a légitársaság.

“Az Emirates el tudná árasztani az észak-atlanti régiót Airbus A380 és Boeing 777-300ER típusokkal olyan pontokról, mint Birmingham vagy Manchester, két olyan városból, ahol a hatalmas keresletet csak a hosszú távú járatokat üzemeltető légitársaságok hiánya fogja vissza.” – elemezte a helyzetet Ahmad, aki szerint, ha a dubai légitársaság véghez vinné a tervét, akkor a British Airways és a Virgin Atlantic lennének a nagy vesztesek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!